Prima Pagina aplicatii iOS 8.0.2 – vulnerabilitatea care lasa un iPhone sau iPad fara protectie...

iOS 8.0.2 – vulnerabilitatea care lasa un iPhone sau iPad fara protectie in fata unui hacker (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=SvzW_d5Q0vg&w=580&h=370]

  iOS 7 a avut o multitudine de vulnerabilitati pentru LockScreen/ecranul de blocare care au permis inlaturarea unui cod de siguranta si au permis acces oricui la datele din terminalele noastre, iar problemele continua in iOS 8.0.2. In clipul video de mai sus puteti vedea o demonstratie a unei noi vulnerabilitati pentru iOS 8.0.2 care implica utilizarea functiei Hey Siri in ecranul de blocare, ea permitand inlaturarea codului de siguranta pentru a oferi acces la ecranul principal al sistemului de operare.

  Pentru ca vulnerabilitatea iOS 8.0.2 sa functioneze este necesar ca Hey Siri sa fie activ, ca utilizatorul sa apese de doua ori pe butonul Home inainte ca Siri sa raspunda la o intrebare pusa de catre el si apoi sa faca un swipe din stanga spre dreapta. Procedura nu functioneaza intotdeauna, asa ca succesul nu este garantant, insa in momentul in care ea functioneaza, permite acces la ecranul principal al terminalului, iar de aici incolo se pare ca orice aplicatii pot fi accesate.

  Compania Apple inca nu a comentat vulnerabilitatea, insa probabil o va rezolva in iOS 8.0.3 de indata ce il va lansa in octombrie.

 • Sorin

  Mai bine ca nu am facut update la 8.0.2 .. Raman la 8 pana la urmatorul update .. Ceva se intampla la ei acolo .. Ori au dat afara vreun IT-ist bun !

 • Relu

  Da, Sorin, ca lumea si stie de bugul asta. trebuie sa aiba fizic telefonul ca sa iti faca by-pass. ori crezi ca cercul tau de prieteni stie cum sa faca asta?

 • Cosmo

  Eu unul traiesc intr-un déjà vu, vine de undeva de la inceputul anilor 2000 … cand am decis sa folosesc un Mac, voi nu aveti acelasi sentiment de déjà vu?
  Pacat de Apple, Timothy D. „Tim” Cook si echipa sa va trebui sa aleaga daca e nevoie de un “restart” precum a facut Microsoft sau o tranzactionare precum a facut Nokia. Tim don’t make Apple into a Samsung … think different, not like Samsung! 😉
  Mie si acum mi se par amuzante aceste clipuri:
  http://www.youtube.com/watch?v=p5Yt30wrbl4

 • unu

  @ Cosmo, ce treaba are Samsung aici? Cum “think Samsung”? Simt ca unii comenteaza doar asa sa arunce cu oua stricate…
  Eu as vrea ca Apple sa faca ecrane precum face Samsung, un knox cum face Samsung, si sa bage functii in iPhone asa cum o face Samsung. Ceea ce nu as vrea ar fi sa nu bage Samsuplastic.

 • Cosmo

  @unu, citeste cu ambii ochi! 😉
  Tim don’t make Apple into a Samsung … think different, not like Samsung!

 • Vali

  Nu e nevoie sa arunci oua stricate in samsung pt ca e stricat din fabrica

 • Vali

  Acestea sunt probleme rezolvabile , problema nerezolvabila este “handroid,,