Comisia Europeana acuza Apple ca a beneficiat in mod ilegal de reduceri la plata taxelor in Irlanda

  Saptamana aceasta v-am spus ca Apple se afla in mijlocul unui nou scandal, de aceasta data in Europa, el avand legatura cu reducerile de care a beneficiat compania pentru plata impozitelor pe veniturile castigate in Europa. Comisia Europeana a investigat timp de cateva luni acordurile pe care subsidiara Apple din Irlanda le are cu guvernul local privind plata impozitelor si astazi a anuntat oficial ca reducerile aplicate pentru plata impozitelor nu sunt legale.

Accordingly, the Commission’s of the opinion that through those rulings the Irish authorities confer an advantage on Apple. That advantage is obtained every year and on-going, when the annual tax liability is agreed upon by the tax authorities in view of that ruling.

  Comisia Europeana sustine ca Apple a beneficiat de un avantaj selectiv din partea autoritatilor irlandeze prin acordurile de reducere a impozitelor incheiate in 1991 si 2007, insa problemele nu se opresc aici. Desi subsidiarele Apple din Irlanda distribuie produsele Apple in toata Europa si incaseaza veniturile, Comisia Europeana sustine ca Apple a inregistrat o crestere de 415% in incasari in ultimii ani, iar majoritatea banilor provin din alte tari ale Europei.

  Apple are multiple subsidiare in Irlanda prin care distribuie produsele si incaseaza banii pentru ele, iar in urmatoarea luna ea si guvernul irlandez trebuie sa raspunda acuzatiilor lansate astazi de catre Comisie. Problema cu acest caz este ca el ar putea fi solutionat in aproximativ 18 luni de zile, deci Apple are destul timp sa isi pregateasca o aparare care sa o scuteasca de plata a miliarde si miliarde de dolari in taxe.