iOS 8 – eroarea care da batai de cap unui numar mare de utilizatori

  Lansarea iOS 8 a adus pentru multi posesori de iPhone, iPad si iPod Touch eroarea Unable to download item. Please try again later., sau Imposibil de descarcat articolul. Incercati mai tarziu., ea aparand din senin in terminale in timpul utilizarii. Un thread lung de discutii prezent pe forumul companiei Apple detaliaza problema si multi au ajuns la concluzia ca descarcarea automata a albumului U2 –  Song of Innocence ar sta la baza intregii povesti, desi nimeni n-a reusit sa obtina o concluzie clara.

  Foarte clar este faptul ca pentru unii utilizatori eroarea Unable to download item. Please try again later., sau Imposibil de descarcat articolul. Incercati mai tarziu., apare in mod aleator si de multiple ori pe zi, asa ca nu vorbim despre o problema minora. Va spun sincer ca nu am intampinat eroarea pe niciunul dintre terminalele pe care am instalat iOS 8, sau iOS 8.0.2, insa blochez intotdeauna descarcarile automate de aplicatii prin intermediul App Store si probabil acest lucru m-a scutit de mari batai de cap.

  Desi puteti dezactiva descarcarile automate de aplicatii si actualizari prin dezactivarea tuturor optiunilor din: Settings>iTunes & App Store>Automatic Downloads, sau Configurari>iTunes & App Store>Descarcari automate, dupa dezactivare puteti incerca sa reporniti terminalul vostru, insa nu va garantez ca problema va fi rezolvata.

  Sunt curios totusi cati dintre voi au intalnit aceasta problema.

27 COMENTARII

  1. Si eu am întâmpinat aceasta problema.Am tot timpul descărcările automate dezactivate.La mine apare doar dupa ce restarteze terminalul o singura data imediat dupa deschidere.

  2. Am intalnit aceasta problema pe al meu 5s. Aparea de cele mai multe ori cand intram in aplicatia weather – coincidenta sau nu..?! .

    De cand am facut un restore din recovery mode si setat ca telefon nou, toate problem au disparut. Mai putin acel mic bug care face ca uneori meniul “setari” sa se inchida subit.

  3. Am avut aceasta problema dar la IOS8 GM , cand am pus IOS8 pe curat fara restore din backup etc, nu am mai avut aceasta eroare si am albumul U2 downlodat.

  4. Si eu am eroarea asta, credeam ca e de la mine ca am descărcat multe cărți in ultimul timp.

    Am dezactivate descărcările automate. Nu are nici o legătura cu ele. Minse întâmpla încă de la 8.0.
    Acum am instalat 8.1 beta1 si după repornirea telefonului mi-a apărut din nou. Deci Apple nu a rezolvat-o încă.

  5. @integratorul si eu am problema asta la 5s…credeam ca e de vina echipamentul celor de la telekom însă am testat cu alte telefoane si mergea bine…

  6. @alex alexandru am citit forumul de la Apple si am văzut ca mai sunt si alții cu probleme Wi-Fi la 5s, neexistând rezolvare încă… Singura rezolvare, pentru 1-3 minute, ar fi sa oprești si sa repornești Wi-Fi. Dar reapare! Atenție! Am observat ca se consuma din traficul de date atunci când Wi-Fi are probleme. In consecință, acasă opresc datele celulare.

  7. @zaone: am dezactivat Wi-Fi in servicii de localizare imediat ce ai publicat articolul. A reapărut problema după câteva minute. La 5s nu am făcut restore pentru ca am făcut la 4s si nu s-a rezolvat. Pot sa spun ca se întrerupe mai rar, dar viteza si ping-ul sunt derizorii pe Wi-Fi. Multumesc pentru toate articolele, Zaone!

  8. Scuze de off-topicul cu Wi-Fi. Referitor la eroarea de Download, am rezolvat parțial, in sensul ca îmi apare mesajul o singura data după repornirea telefonului. Am dezactivat din Configurări-iTunes si app store- Carti, iar din Configurări-iBooks am dezactivat tot!

  9. Si ca sa va demonstrez ca e POSIBIL sa nu fie de la albumul U2, deschideți o data aplicația iBooks si veți vedea ca apare mesajul cu pricina, după câteva secunde!

  10. Am iPad Air, de la instalarea iOS 8 tot imi apare mesajul, desi am actualizat software-ul cu ultima versiune, problema persista. Poate urmatoarea actulizare o sa ii dea de cap.

  11. @sebi: cred ca ai dreptate. Dar deschide măcar o data aplicația iBooks si aștepta maxim 5 secunde. Apoi spune-mi ce eroare îți apare.

  12. Offtopic!!! Daca am un iphone 5 cu rsim si ii dau update la ios 8 mai pot folosi rsimul? Trebuie sa il configurez din nou in cazul in care merge?

  13. Problema cu refuzul de a descarca o aplicație ( evident fără a da o asemenea comanda) am avut-o la un iPad Air pe iOS 8 GM si nu a dispărut nici după update la iOS 8.02 ! A trebuit sa fac restore si sa reinstalez 8.02 pt a scăpa de ea. Am presupus ca a apărut datorită existentei de aplicații descărcate din mai multe magazine ( RO si US) Curios este ca in momentul in care am vrut sa pun backup-ul după restore mi-au apărut pe iPad la conectarea cu iTunes ,3 aplicații pe care înainte nu le aveam instalate . Se pare însă ca nu e așa iar problema e mult mai răspândită

  14. E de la eBook într-adevăr,am intrat in el,am avut câteva cărți in Cloud de descărcat,le-am descărcat pe toate si le-am selectat pe toate si am dat delete this copy,ai cum am dat delete iarăși mi-au aparut toate acolo cu norisorul acela cu Săgeata in jos!! Nu le pot șterge!!! Oare o avea de-a face ca am același Apple ID si pe 5S si si IPad Air?

  15. la mine apare dupa orice restart si desi are o singura repetitie e tare enervanta.
    initial suspectam ibooks dar se pare ca e o problema a IOS

  16. Eu ti-am scris mail aseara am exact aceasta problema pe iphone5s de fiecare data cand aprind telefonul si activez wirelessul imi apare aceasta prostie.

  17. “Unable to download item” se rezolva deschizand iTunes pe PC si in pagina Account ai articolele de descarcat. Printre ele este si Digital Booklet U2, il lasi sa se descarce pe PC, si ai scapat