iOS 8 – secretul din spatele functiei Time-Lapse

  In iOS 8 compania Apple a implementat o functie numita time-lapse, ea permitandu-ne sa comprimam zeci de minute sau chiar ore de inregistrare video in clipuri de doar cateva zeci de secunde. Practic aproape indiferent cat de mult inregistrati folosind functia time-lapse, aplicatia Camera a iOS 8 va afisa clipuri video extrem de rapide care au intre 20 si 40 de secunde in lungime, iar in imaginea de mai sus aveti explicatia din spatele acestui lucru.

Turns out, what Apple is doing is quite simple, and indeed, pretty clever. What Apple means by “dynamically selected intervals” is they are doubling the speed of the time-lapse and taking half as many pictures per second as the recording duration doubles. Sounds complex, but it’s actually very simple.

  Pentru a limita durata time-lapse-urilor, compania Apple mareste intervalele de timp intre care sunt inregistrate imagini folosind camera, astfel ca indiferent daca inregistrati 10 minute sau o ora, filmul final va avea aproximativ aceeasi durata. Apple alege “in mod dinamic” momentele in care sa inregistreze imagini folosind camera si in acest fel un clip video ce ar fi avut in mod normal o ora, este prezentat in doar 20 sau 30 de secunde la 30 FPS.