iPhone 4S – de ce merge greu pe iOS 8 ? (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=JtRUy1DIx3o&w=580&h=370]

  Dupa lansarea iOS 8, iOS 8.0.1 sau iOS 8.0.2 foarte multi utilizatori au inceput sa se planga din cauza faptului ca iPhone 4S merge greu pe aceste versiuni ale sistemului de operare, blamand Apple de diverse lucruri mai mult sau mai putin potrivite. Dupa cum puteti vedea in clipul video de mai sus, iPhone 4S nu ruleaza iOS 8 sau iOS 8.0.2 la fel de bine precum rula iOS 5, dar acest lucru este perfect normal deoarece vorbim despre un terminal vechi de 3 ani de zile.

  In acesti 3 ani de zile Apple a lansat trei versiuni majore ale iOS si trei tipuri diferite de terminale iPhone, hardware-ul din ele evoluand extrem de mult, performantele triplandu-se in aceasta perioada. Avand in vedere cresterea enorma a puterii de procesare pentru terminalele iPhone, este perfect normal ca un iPhone vechi de 3 ani de zile sa nu functioneze foarte bine cu un sistem de operare nou si trebuie sa va obisnuiti cu acest lucru.

  In mod normal un smartphone are o durata de viata de 2 ani de zile, dupa care devine depasit atat moral cat si fizic, iar producatorii precum Apple se bazeaza pe acest lucru cand lanseaza noi versiuni ale unui sistem de operare. Este gresit sa credeti ca un smartphone vechi de 3 ani va functiona la fel de bine precum unul nou, asa cum o masina de 5 ani nu va functiona la fel de bine precum una nou, iar cand veti intelege acest lucru va veti obisnui cu ideea ca o data la cativa ani, de obcei 2, trebuie sa va schimbati smartphone-urile daca va asteptati la performante bune din partea lor.