Un nou tip de malware pentru Mac ofera acces total hackerilor la OS X

  Platforma OS X a fost evitata in ultimii ani de catre hackeri in principal din cauza numarului mic de utilizatori care o folosesc, insa iata ca in ultima vreme tot mai multe tipuri de malware sunt lansate pentru ea. La lista existenta de malware pentru OS X adaugam unui nou descoperit in cursul saptamanii trecute, el purtand denumirea Mac.BackDoor.iWorm si avand capacitatea de a prelua controlul total asupra oricarui Mac.

  Inainte de a instala, malware-ul verifica Mac-ul pentru a vedea daca exista aplicatii care i-ar putea afecta functionalitatea, iar mai apoi acceseaza anumite pagini web ale Reddit pentru a afla IP-urile serverelor la care trebuie sa se conecteze pentru a fi accesat de hackeri. Din momentul in care malware-ul a contactat serverul hackerilor, acestia pot accesa orice fel de informatii stocate in Mac-ul infectat si desigur ca il pot controla fara restrictii.

  Pana acum pana in 15.000 de Mac-uri ar fi fost infectate de catre acest malwaresi din pacate nu se stie cum anume este el multiplicat de la un Mac la altul, asa ca voi trebuie sa fiti precauti in legatura cu aplicatiile pe care le instalati.