Prima Pagina Apple Apple urca pe pozitia a 5-a in topul celor mai mari vanzatori...

Apple urca pe pozitia a 5-a in topul celor mai mari vanzatori de PC-uri


Desi vanzarile de Mac-uri au stagnat pentru o buna perioada de timp, iata ca anul 2014 aduce si lucruri bune pentru compania Apple, cei din Cupertino ocupand pozitia a 5-a in topul celor mai mari vanzatori de PC-uri. Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, compania Apple se plaseaza in urma celor de la Acer, diferenta in vanzari fiind de peste 1.6 milioane de unitati, insa Apple inca se afla foarte departe de Lenovo, care a vandut aproape 16 milioane de PC-uri.

  Informatiile vin de la cei de la IDC si dupa cum puteti vedea, toti cei 5 producatori plasati in acest top au inregistrat cresteri in vanzari fata de aceeasi perioada a anului trecut, HP avand cea mai mica dintre ele. Avand in vedere ca Apple inca nu a anuntat cifrele oficiale de vanzari pentru produse in Q3 2014, ramane de vazut daca s-au vandut intr-adevar 4.9 milioane de Mac-uri in cele trei luni care s-au incheiat la 30 septembrie, insa acest lucru pare destul de probabil.

 • AppleForever

  daca ar fi dupa pret e cam 5-7 lenovo pt un macbook pro de 15 inch.deci clasamentul nu e chiar ok

 • sony

  Ma rog – ramane batalia vanzarilor , ca cea cu Windows a pierdut-o demult . Se pare ca sunt condamnati sa nu depaseasca niciodata macar 7% marketshare .

 • seby

  AppleForever ce vrei sa spui :)))))))

 • @AppleForever

  Asa e. Nu putem compara pc sau laptop produs de Apple ( care toate sunt categoria premium, deci scump) cu trompete produse de Acer sau Lenevo

 • madmaxady

  Pai in afara de cei 4 producatori din topul listei mai exista si altii? Adica a cumparat cineva alt laptop de la alt producator? Mai e Asus, ca in rest Sony si Samsung sunt la pamant.

 • seby

  AppleForever , obsesia ta fata de produsele Apple te face sa spui numai prostii :)))))))
  Ai măcar idee despre ce vorbești sau ce reprezintă acest top?!!!

 • AppleForever

  baieti,un macbook pro de 15 late 2013 e 2600 de euro iar un lenovo e 2000 ron.fa un calcul.si ce mai ieftin mac e cat 2-3 lenovo.banuiesc ca nu toti au cumparat cel mai scum lenovo ci predomina vanzarea de trompete la 2000 ron care se duc pe p… dupa cateva luni.doar 1-2 update la windows si poti sa-l duci la gunoi

 • seby

  Acum mai convins 100% ca nu știi despre ce vorbești.
  :))))))
  In primul rând e vorba de unități vândute , nu de preț sau câștig. Nu e problema lui Lenovo , Dell , Acer , etc. ca Apple bagă prețul care i-l bagă.
  A doua la mâna greșești când compari doua produse de valori diferite.
  Eu am vrut un mac pro si după ce am făcut configurația care am vrut-o eu (sau care mi-o permit :))) ) am ajuns la suma de 4200€.
  Pentru ca totuși nu e un telefon de 700€ care daca m-a dezamăgește , nu îmi pare rău si i-l vând ci cât oi putea , am stat puțin si am luat in calcul ce variante am.
  Așa ca am făcut o configurație la Dell Alienware in valoare de 3700€ si a rezultat o minunăție.
  Am pus pe el Windows 8.1 (licențiat) si te anunț ca nu m-a mai prinzi tu din urma cu mac pro nici peste 5 ani.
  Sunt si eu fan Apple dar mai sunt si realist si nu arunc banii aiurea.

 • EuGeorge

  Se duc laptopurile pe p… dupa cateva luni ?:)) prietene,despre ce vorbim?:))

  In ziua de azi,mai toata firmele folosesc calculatoare sau laptopuri,ai impresia ca acestia le schimba de 3 ori pe an?:))) ce dracu scoti tu pe gura nu are nici cea mai mica logica :))

  Am un laptop Dell vechi de 8 ani de zile,intr-adevar e saracul lesinat si nu-l mai folosesc acum :)),dar daca il deschid pot naviga pe net si sa mai folosesc niste programe de baza fara nicio problema :))

  Daca un produs este extrem de scump,nu inseamna ca este premium sau ca este cel mai bun de pe piata :))