De ce nu merg Siri si FaceTime in Vodafone ?

Vodafone Logo

  Daca sunteti client al Vodafone si aveti unul dintre abonamentele nefericite care nu va permite sa utilizati serviciile VoIP, atunci probabil sunteti printre cei care nu pot folosi nici Siri sau FaceTime pe propriul iPhone, iPad ori iPod Touch. Desi cei de la Vodafone au intrat in “era SuperNet™“, in realitate isi trimit unii clienti in epoca de piatra, Vodafone fiind singurul operator de telefonie mobila din Romania care blocheaza serviciile VoIP pentru proprii clienti in momentul de fata.

  Cei de la Vodafone considera in continuare, dupa ani de zile de asemenea practici, ca anumite tipuri de optiuni de internet si abonamente trebuie sa plateasca o suprataxa suplimentara de maxim 3€ pentru a putea utiliza servicii VoIP. Avand in vedere ca Siri si FaceTime necesita conectarea prin VoIP la serverele Apple, daca va intrebati de ce nu merg Siri, FaceTime si chiar noul iOS 8 Dictation in Vodafone, ei bine raspunsul este unul simplu: nu platiti indeajuns de multi bani la operator.

  Vodafone a fost criticata in repetate randuri pentru aceasta practica nepotrivita si o perioada de timp pare sa fi oferit acces gratuit la serviciile VoIP catre toti clientii sai, insa recent pare sa fi revenit la practicile vechi. Acestea fiind spuse, cand nu functioneaza Siri si FaceTime pe o conexiune de internet Vodafone, ar trebui sa ii dati un telefon operatorului si sa ii multumiti.