De ce nu merg Siri si FaceTime in Vodafone ?

Vodafone Logo

  Daca sunteti client al Vodafone si aveti unul dintre abonamentele nefericite care nu va permite sa utilizati serviciile VoIP, atunci probabil sunteti printre cei care nu pot folosi nici Siri sau FaceTime pe propriul iPhone, iPad ori iPod Touch. Desi cei de la Vodafone au intrat in “era SuperNet™“, in realitate isi trimit unii clienti in epoca de piatra, Vodafone fiind singurul operator de telefonie mobila din Romania care blocheaza serviciile VoIP pentru proprii clienti in momentul de fata.

  Cei de la Vodafone considera in continuare, dupa ani de zile de asemenea practici, ca anumite tipuri de optiuni de internet si abonamente trebuie sa plateasca o suprataxa suplimentara de maxim 3€ pentru a putea utiliza servicii VoIP. Avand in vedere ca Siri si FaceTime necesita conectarea prin VoIP la serverele Apple, daca va intrebati de ce nu merg Siri, FaceTime si chiar noul iOS 8 Dictation in Vodafone, ei bine raspunsul este unul simplu: nu platiti indeajuns de multi bani la operator.

  Vodafone a fost criticata in repetate randuri pentru aceasta practica nepotrivita si o perioada de timp pare sa fi oferit acces gratuit la serviciile VoIP catre toti clientii sai, insa recent pare sa fi revenit la practicile vechi. Acestea fiind spuse, cand nu functioneaza Siri si FaceTime pe o conexiune de internet Vodafone, ar trebui sa ii dati un telefon operatorului si sa ii multumiti.

33 COMENTARII

 1. M-am chinuit si eu o vreme pana mi-am dat seama ca de la operator e problema.
  Mi se pare mie sau Siri functiona pe alt principiu pe ios 7? Intreb pentru ca pana la ios 8 imi mergea Siri, desi nu mergea Viber-ul de exemplu.. Acum nu mai merge nici Siri si intradevar nici scrierea dupa dictare.. Partea proasta e ca am abonamentul de la firma.. asa ca.. 🙁

 2. :)))) Inseamna ca telefonul meu stie “magie alba”. Testat acum cateva minute si merg ambele servicii pe Vodafone. Poate nu au avut credit sa activeze serviciile cei ce ti-au sesizat problema.

 3. @zaone Siri, da. Daca vorbim de abonamente facute de firme, stii foarte bine ca multe firme restrictioneaza accesul la diverse servicii pentru angajati. Eu am abonament personal si nu am restrictii… asta e ideea.

 4. @Mircea: Nu, e restrictie pe persoane fizice, am discutat cu multiple persoane, oricum problema e veche, de cativa ani. Se face restrictie pe anumite abonamamente si optiuni de internet.

 5. Eu am facut de curand abonament RED 19 si stiam de acesta problema. Intreband de treaba asta mi s-a spus ca au scos restrictia asta incepand cu 2014. Probabil cei care au abonamente vechi si nu apucasera sa-si activeze voip-ul mai au problema asta.

 6. Nici eu nu am aceste probleme. Am red 65(care acum este de fapt red 59).
  Eu cred ca Vodafone sunt chiar foarte ok. Serviciile sunt mai bune decât la ceilalți operatori, super net merge foarte foarte bine, uneori mai bine decât pe Wi-Fi..ma rog, fiecare cu experiența proprie

 7. Acum doi(am avut ab iPhone 19) imi mergea FaceTime pe 3G,acum am un ab special,negociat la fidelizare(am ab la ei din Decembrie 2000) in valoare de 6€,s-ar putea ca din cauza asta sa nu mearga. Chestia e ca suna cand apelez pe cineva cu FaceTime si m-am mirat ca persoana respectiva nu raspunde. Întrebând pe cei de la VDF prin Facebook Messenger mi-au dat cu tifla in cap,spunând ca tre sa-mi activez opțiunea Internet Premium(3.13€/luna cu TVA) ca sa folosesc VoIP! As baga citatul dat nu stiu ce are 5S-ul meu si iPad Air-ul ca numit sa fac un kkt de copy- paste de câteva zile!!! Dau copy la ceva si cand sa dau paste,țin apăsat pe ecran,dar repede imi si dispare bara aia de opțiuni de deasupra care are si paste! Voi ati pătit asta?

 8. Salut, Attila!

  Conform Termenilor si Conditiilor generale pentru persoane fizice (care poate fi accesat de pe urmatorul link: https://www.vodafone.ro/libs/documents/digital_asset/vod005540.pdf), punctul 18.5: “Efectuarea de apeluri telefonice via Internet (folosind aplicaţii VoIP precum Skype, Yahoo Voice, etc) cu un abonament Vodafone Mobile Broadband sau Internet pe mobil este posibilă doar prin activarea extraopţiunii Internet Premium specifică tipului de abonament.”

  Traficul de internet iti ofera acces la internetul pe mobil, iar extraoptiunea 4G iti ofera acces la reteaua LTE Vodafone. In cazul in care doresti sa folosesti aplicatii care functioneaza cu protocolul VoIP, este necesara activarea serviciului mentionat anterior.

  Multumesc,
  Adrian

 9. Salut, Attila!

  Pentru ca aceste aplicatii sa functioneze, este neceara instalarea serviciului Internet Premium, la costul lunar de 3,13 EURO cu TVA inclus.

  Spune-mi, te rog, doresti sa te ajut cu instalarea acestui serviciu?

  Multumesc,
  Adrian

 10. FALS.
  Merge si VoIP si ce vrei tu. Si chiar mai bine ca in Orange de exemplu – probat pe acelasi tip de telefon.
  Pentru VoIP la Vodafone trebuie sa achiti o taxa suplimentara de 3 Euro. Nu e o avere avand in vedere ca ai dat pe un telefon 2000-2500 Lei…!

 11. @Nic: Iti dai seama ca te-ai contrazis da? Ai inceput cu faptul ca e fals ce s-a spus despre restrictiile VoIP, dar dupa aia ai confirmat ca exista si trebuie platita o optiune separata. Nu e o avere 3 euro, dar de ce sa-i platesti daca restul operatorilor nu au restrictie si doar Vodafone are ?

 12. Este adevarat ca sunt abonamente vechi care nu au acces voip dar acum pe vodafone voip e deschis la toate ab de smart indiferent de valoare.chiar daca esti “prieten” cu un operator e bine sa te informezi corect inainte sa publici articolul,nu? 😉

 13. Si cei care au cartela prepay se lovesc de aceeasi problema,nu merge prin 3G.
  Raspunsul lor a fost legat tot de Voip,3 euro,etc….

 14. Raspunsul primit de mine de la Vodafone :

  ” Pana acum recent anumite numere aveau acces la servicul Voip dintr-o eroare. Aceasta eroare tehnica a fost corectata iar accesul la serviciul Voip se poate face doar cu ajutorul unei extraoptiuni.”

  No comment! O noua hotie VDF.

 15. Alti operatori au, dar nu au calitatea internetului pe care il are Vodafone. Asta e diferenta. pe 3G Vodafone eu am 12-13 mbs constant la download. Pe 4G sub 40 nu am vazut unde am smenal mediu spre complet.
  La Orange nu e chiar asa. Vorbim de Bucuresti, evident.

 16. @Nic: La orange e cam la fel, depinde de zona la ambii operatori. Problema la Vodafone este ca atunci cand nu ai 3G, poti sa pui telefonul in cui. Acoperirea 4G le Vodafone este mult mai mica decat la Orange.

 17. @zaone Nu e chiar asa cu semnalul 3G pe Vodafone. Calatoresc saptamanal prin toata tara si am semnal 3G aproape peste tot. 4G-ul de la Orange ma face sa zambesc… vitezele date de ei, le prinzi pe Vodafone 3G in majoritatea cazurilor.

 18. Acum 5 minute am testat Siri si Face Time si merg OK pe abonament Red 4G de 15 E. Nu am nici-o extraoptiune activata, e abonament chior.

 19. Am avut o cartela prepay Vodafone. In ultimii 2 ani am avut optiunea de 9 euro activa. Practic era ca un abonament.

  Avand in vedere problemele cu semnalul 3G din ultima luna din Bucuresti si problemele cu Siri/Facetime/Viber/Skype, lipsa serviciului 4G la prepay am decis sa imi portez numarul in Orange.

  Atentie! Cei de la Orange va obliga sa va faceti abonament pentru portare. Un abonament reincarcabil pe 3 luni Fluture 11 (include optiunea prepay de 8 euro)