Nexus 6 – 3 GB RAM, procesor de 2.7 GHz si specificatii de top pentru un competitor serios al iPhone 6 si iPhone 6 Plus


Nexus 6 este mai performant decat iPhone 6 Plus si un test de performanta aparut zilele trecute a confirmat fara dubiu acest lucru, insa astazi vedem pentru prima oara si specificati tehnice complete Nexus 6. In imaginea de mai sus, inregistrata folosind CPU-Z, vedem ca Nexus 6 are procesor Qualcomm Snapdragon 805 de 2.6 GHz, 3 GB RAM, placa grafica Adreno 420, Android L 5.0, ecran de 5.9 inch cu rezolutie 2392 x 1440, 560 pixeli per inch si cam atat.

Specificatii tehnice Nexus 6

  Specificatiile tehnice Nexus 6 seamana intr-o buna masura cu cele ale unui PC si comparandu-le cu cele ale iPhone 6 Plus va puteti intreba de ce diferenta in performante dintre cele doua terminale este atat de mica. Sincer sa fiu, m-as fi astepta ca Nexus 6 sa umileasca iPhone 6 Plus si orice alt terminal Android in orice test, in baza acestor specificatii tehnice, insa Android L ii consuma pana in 2 GB de memorie cu aplicatii deschise, astfel ca performantele sale sunt serios afectate.

  Chiar si asa, Nexus 6 este cel mai performant smartphone existent la ora actuala, iar acest lucru va fi confirmat fara dubiu in momentul in care cei de la Google il vor lansa pe piata, in urmatoarele saptamani de zile.

23 COMENTARII

  1. 2gb de ram utilizați e imposibil să ia doar sistemul cred ca are multe chestii deschise. Am nexus5 și maxim am avut ~900mb utilizați

  2. Zaone nu are cum sa fie ecran de 5.9 cu rezolutie QHD si 560ppi.Rezolutia asta pe 5.9 inch ofera un panel cu 497ppi.Daca ppi-ul este cel corect, atunci ecranul va fi unul de 5 inch.

  3. Conteaza foarte mult sa fie de aluminiu , sa se indoaie sau sa se vada orice lovitura mica pe el .
    Dar e un material premium folosit la dozele de bere – costa infinit mai putin decat continutul dozei .

  4. nu pot sa cred. daca nu as urmari situl asta de ani de zile, as zice ca incepi sa apreciezi raportul pret/performanta al produselor Google.

  5. E laptop ? Aaaa nandroid… @George, rebuturile au fost si vor fi mereu cheap. Hai say cheese !! Sa-ti vad coltii de nandroid :))

  6. @qwerty, asa e :))) e un rebut,care mai bun ca telefonul tau premium si de 2 ori mai scump :))

    Ofera un ecran de 6″ :)) la dimensiunea telefonului tau cu ecran de 5.5″ :))

    Nu te-ai saturat si tu sa tot cauti scuze pt a cumpara Iphone in continuare?:))

    Lasa,spera in continuare,poate la anul la varianta S va fi mai bine :))

  7. Aia e problema ta?:)) ca are specificatii de laptop?:))
    In locul tau mi s-ar parea o problema sa fie aceleasi specficatii 2-3 ani la rand :))
    Este un rebut?dc? pentru ca e mai performant decat Iphone 6 ?:)))
    Este un rebut?dc?pentru ca e mai ietin decat Iphone 6?:))
    In locul tau as plange:))) ca platesti dublu doar pt brand :)))

  8. Din ceea ce stiu eu, managementul memoriei RAM este total diferit fata de alte sisteme de operare ca iOS, Mac OS, Windows, Linux, etc. Java beneficiaza de tehnologia “Garbage collection” care permite ca in momentul in care memoria RAM se umple, sistemul inchide automat aplicatiile mai vechi, asa incat pastreaza un optim de lucru.
    Pentru Android, nu e nicio problema daca memoria este incarcata, pentru ca in momentul in care e nevoie de RAM, sistemul inchide aplicatiile care stagneaza in background.
    Ca si dezavantaj, “Garbage collection” mananca din resursele de calcul.

    De aia programele care curata memoria sunt inutile in Android, ba mai mult fac chiar rau sistemului, pentru ca Android merge mai bine cand are memoria ocupata.

  9. Eu cred ca va certați precum copiii de liceu, pentru nimicuri.
    Nu o sa va dea nici un producător bani ca ii tineti partea.
    Va cumpărați de cat aveti in portofel , ceea ce vi se potrivește si cu asta punct.
    Va puteți maturiza putin sau ramanem la mentalitatea de grădiniță si o ardem in contradicții inutile?
    Un om cu mentalitatea matura nu pune botul la mizeriile astea…pace voua in mi tea si inimile voastre răvășite de certuri inutile.

  10. inainte sa vb, documentati-va, incercati sa folositi un nexus macar o saptamana dupa care puteti sa va dati cu parerea. eu am renuntat la iphone, amtrecut la htc one m7, dupa care la nexus 5. nexus 5 cu android curat e bestial. daca vreti sa mai comparati iphone cu un alt android, atunci trebuie comaprat numai cu nexus… ( comparatie legata de sistemul de operare).
    acuma legat de nexus 6… poate zaone nu e in cunostinta de cauza dar android-ul cu noul update va avea run time ART… pana acuma era pe dalvik. nu toate aplicatiile si testele de performanta sunt configurate sa ruleze in ART. dupa ce se va lansa android L si vor aparea update la aplicatii si atunci testele vor fii mai elogvente

  11. intradevar alien are dreptate nu puteti compara telefonul produs de google cu restul gen samsung etc…updateurile sunt ca la apple…Androidul fara interfete se misca lacrima cu 1gb ram procesor quad-core..(ca pe samsung vin updateurile odata la 1 an e altceva ca alternativa este cyanogen mod)..si va spune un detinator de Android si Ios