Apple marcheaza in App Store aplicatiile ce au implementat sistemul Share cu Familia

  Share cu Familia, sau Family Sharing, este un sistem implementat de catre compania Apple in iOS 8 pentru a permite posesorilor de iDevice-uri sa administreze mai usor multiple terminale, sa le ofere acces la aceleasi liste de achizitii si nu doar atat. Pentru ca sistemul sa fie intr-adevar util era necesar ca dezvoltatorii de aplicatii sa implementeze API-urile speciale pentru functia Share cu Familia, lucru pe care ei l-au facut la scurt timp dupa lansarea iOS 8.

  Pentru a ajuta utilizatorii sa descopere mai usor aplicatiile compatibile cu Family Sharing, compania Apple a incerput sa marcheze in App Store titlurile care pot fi utilizate impreuna cu noul sistem. Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, atat iTunes pentru PC, cat si iTunes pentru Mac, au un marcaj special numit Family Sharing deasupra informatiilor privind compatibilitatea cu diversele iDevice-uri, iar daca veti vedea cuvantul Yes scris in dreptul sau, atunci veti putea utiliza functia Share cu Familia pentru acea aplicatie.

  Acestea fiind spuse, daca aveti copii, functia Share cu Familia va va usura extrem de mult viata si este recomandabil sa o utilizati.