Apple Pay functionează și în afara SUA

  Lansarea iOS 8.1 a adus sistemul Apple Pay pentru iPhone 6 și iPhone 6 Plus, el permițând efectuarea de plăți mobile la orice magazine ce au POS-uri compatibile, dar numai folosind carți de credit ale băncilor care au semnat angajamente de colaborare cu Apple. În momentul de față orice POS PayPass sau payWave poate înregistra plăți mobile prin intermediul sistemului Apple Pay în orice zonă de pe glob, problema este că trebuie utilizată o carte de credit a unui partener Apple pentru autorizarea plății.

Apple Pay works anywhere there’s existing PayPass or payWave terminals – and in Australia we’ve got plenty of them…While Apple restricts cards to US issued cards, they do work with Apple Pay just fine elsewhere.

  Conform website-ului beaugil.es americanii aflați în Australia pot efectua plăți mobile folosind cărți de credit emise de către bănci din SUA, un POS precum cele menționate anterior fiind necesar pentru înregistrarea plății la comercianți. Apple nu a specificat tipurile de POS-uri care sunt compatibile cu Apple Pay, ci doar a oferit liste de comercianți la care pot fi efectuate plățile fără probleme, așa că rămâne ca utilizatorii să testeze sistemul în diverse locații pentru a afla unde se poate plăti cu el.

  Având în vedere că nu sunt necesare POS-uri speciale, așa cum se credea inițial, cu un card american oricine poate efectua plăți prin Apple Pay inclusiv în România atât timp cât are un card emis de către o bancă din SUA. Având în vedere că în țara noastră există cele două tipuri de POS-uri, simpla incheiere a unor acorduri între Apple si băncile noastre va permite utilizarea sistemului.