Prima Pagina Apple Apple Pay functionează și în afara SUA

Apple Pay functionează și în afara SUA

  Lansarea iOS 8.1 a adus sistemul Apple Pay pentru iPhone 6 și iPhone 6 Plus, el permițând efectuarea de plăți mobile la orice magazine ce au POS-uri compatibile, dar numai folosind carți de credit ale băncilor care au semnat angajamente de colaborare cu Apple. În momentul de față orice POS PayPass sau payWave poate înregistra plăți mobile prin intermediul sistemului Apple Pay în orice zonă de pe glob, problema este că trebuie utilizată o carte de credit a unui partener Apple pentru autorizarea plății.

Apple Pay works anywhere there’s existing PayPass or payWave terminals – and in Australia we’ve got plenty of them…While Apple restricts cards to US issued cards, they do work with Apple Pay just fine elsewhere.

  Conform website-ului beaugil.es americanii aflați în Australia pot efectua plăți mobile folosind cărți de credit emise de către bănci din SUA, un POS precum cele menționate anterior fiind necesar pentru înregistrarea plății la comercianți. Apple nu a specificat tipurile de POS-uri care sunt compatibile cu Apple Pay, ci doar a oferit liste de comercianți la care pot fi efectuate plățile fără probleme, așa că rămâne ca utilizatorii să testeze sistemul în diverse locații pentru a afla unde se poate plăti cu el.

  Având în vedere că nu sunt necesare POS-uri speciale, așa cum se credea inițial, cu un card american oricine poate efectua plăți prin Apple Pay inclusiv în România atât timp cât are un card emis de către o bancă din SUA. Având în vedere că în țara noastră există cele două tipuri de POS-uri, simpla incheiere a unor acorduri între Apple si băncile noastre va permite utilizarea sistemului.

 • dan

  in cati ani? Apple ocoleste tara noastra de ceva timp…nici maca apple store nu avem nici macar cel online…

 • KlaudiNhO

  Contacless de la ING are acelasi principiu …. deci e chiar simplu / o sa avem tehnologia mai devreme decat ne asteptam

 • @KlaudiNhO: Problema e că trebuie sa încheie Apple contracte cu ING pentru asta și nu cred că vom vedea așa ceva prea curând.

 • roastedwookie

  payoneer merge

 • conytaac

  Mda.. Am încercat înregistrarea unei CC emisă in Italia… nu merge. Trebuie sa ai un CC emis in state si ca sa poți activa ApplePay, trebuie obligatoriu sa schimbi regiunea din setări pe Statele Unite.

 • KlaudiNhO

  ING are dispozitive ce le atasezi la iPhone 4 si parca si pentru 5 (un fel de carcasa) deci cred ca ar fi direct interesati pentru a promova asa ceva, ar fi o lovitura pentru piata romaneasca

 • doe

  Tot nu inteleg care e minunea cu tipul asta de plata – tot trebuie sa ai un card .

 • @doe

  Minunea e ca desi ai un card, nu trebuie sa-l ai la tine sau sa stii PIN-ul.

 • Alin

  Da, este foarte comod, sunt in state si am folosit Apple pay ieri, merge foarte ok, cât despre carduri, o sa văd poate merge si in România , mâine , o sa dau datele unui prieten care e in țara , dar din ce am observat, Apple spune sa folosești credit carduri pt a fi mai simplu pt ca atunci când folosești debit s.ar putea sa fii nevoit sa tastezi Pinul cardului

 • doe

  Nu mi se pare de loc ceva important . Deja se fac carduri cu autentificare prin amprenta . La ce naiba sa mai vari si un telefon in povestea asta . Cardul e mai comod de manuit si nu pateste nimic daca il scapi pe jos si nu se indoaie in buzunar si ia foc .

 • Asta

  Doe asta e mai prost decat credeam

 • Pingback: Apple Pay este promovat de Gwen Stefan si MasterCard()