În primele 6 luni ale anului 2014 autoritatile romane au facut o singură cerere pentru a afla date despre proprietarul unui iDevice

  În cursul acestei zile compania Apple a publicat un document în care detaliază informații privind cererile primite de la autoritatile diversilor țări pentru a furniza date despre proprietarii iDevice-urilor, sau date din conturile atașate acestora. În tabelul de mai sus aveți prezentate cererile făcute de către autoritățile unor state, majoritatea din Europa, pentru a afla date despre proprietarul unui iDevice sau Mac, datele fiind în cerute pentru identificarea proprietarilor reali ale unor terminale furate sau pierdute.

The vast majority of the requests we receive from  law enforcement relate to information about lost or stolen devices, and we report  these as device requests. Device requests may include requests for customer  contact information provided to register a device with Apple or the date(s) the  device used Apple services. We count devices based on the individual serial numbers  related to an investigation.

  După cum puteți observa foarte ușor, numărul de cereri făcute de către România este identic cu cel făcut de către autoritățile din Uganda, Ucraina sau Kuweit, iar asta spune foarte multe despre noi. Partea și mai interesantă este că Apple nu a oferit date despre respectivul terminal pe care îl dețineau autoritățile române, dar oare cate cazuri de furt sau terminale gâsite nu și-ar găsi o rezolvare mult mai ușoară dacă s-ar face mult mai multe cereri de acest gen către compania Apple ?