Prima Pagina Apple În primele 6 luni ale anului 2014 autoritatile romane au facut o...

În primele 6 luni ale anului 2014 autoritatile romane au facut o singură cerere pentru a afla date despre proprietarul unui iDevice

  În cursul acestei zile compania Apple a publicat un document în care detaliază informații privind cererile primite de la autoritatile diversilor țări pentru a furniza date despre proprietarii iDevice-urilor, sau date din conturile atașate acestora. În tabelul de mai sus aveți prezentate cererile făcute de către autoritățile unor state, majoritatea din Europa, pentru a afla date despre proprietarul unui iDevice sau Mac, datele fiind în cerute pentru identificarea proprietarilor reali ale unor terminale furate sau pierdute.

The vast majority of the requests we receive from  law enforcement relate to information about lost or stolen devices, and we report  these as device requests. Device requests may include requests for customer  contact information provided to register a device with Apple or the date(s) the  device used Apple services. We count devices based on the individual serial numbers  related to an investigation.

  După cum puteți observa foarte ușor, numărul de cereri făcute de către România este identic cu cel făcut de către autoritățile din Uganda, Ucraina sau Kuweit, iar asta spune foarte multe despre noi. Partea și mai interesantă este că Apple nu a oferit date despre respectivul terminal pe care îl dețineau autoritățile române, dar oare cate cazuri de furt sau terminale gâsite nu și-ar găsi o rezolvare mult mai ușoară dacă s-ar face mult mai multe cereri de acest gen către compania Apple ?

 • Ciupanezu’

  Sa-mi bag p….a in autoritatile romane care nu isi fac treaba cum trebuie

 • Laurentiu

  Is ocupati cu batranii care vand patrunjel la 1 leu pe strada pt a avea o paine…..

 • octav

  Așa e Laurențiu bravo tata!!!!

 • octav

  Germania fraților!!! Ea e la putere cand vine vorba de legi si corectitudine!!! Bravo lor cer corectitudine din partea populației si le oferă siguranța si ajutor!!! Bravo lor

 • octav

  Germanii is la putere!! Bravo lor cand vine vorba de legi cer corectitudine de la populație dar le si oferă!!! Pe deasupra si siguranța si sprijin!!!

 • Razvan

  Si mie mi s-a furat un ipad din colet. Le-am dat tot ce le trebuia(mailuri , telefonul celui de la care am luat, imei de pe cutie si amprente , declaratie de 10 pagini ) si dupa un an ei inca nu se puseseră în miscare vroiau să mă discute. Sper ca generatia noua sa schimbe ceva.

 • Tanase

  Sunt persoane si persoane (autoritatile)

  Sotiei mele i-au furat telefonul la metru, aceiasi poveste cu declaratii, au chemat-o de 5 ori….dar dupa 5-6 saptamani l-au prins pe colcalar.

  Din pacate nu s-a putut face nimic din cauza legilor, era minor si abia la a 3 abatere/furt, cum vreti voi, puteau organele sa ii faca ceva.

  Eu pesonal sunt dezamagit de ce legi bune avem 😉

  Dar acum serios….O CERERE MA, UNA ! PANA SI AFRICA DE SUD ARE 3 CERERI !!!

 • wiki

  Poliția romana e una boschetara daca e vb de cea rutieră,nu isi fac deloc bine treaba , dacă ploua au fugit ca potarnichile din intersecțiile dirijate…

 • lucian

  Penibil raportul,va dati seama cat interes din partea politiei romane?!?Daca erau politicieni pagubiti de anumite device-uri Apple,in mod sigur era alta cifra in acest raport!Adevarul este undeva la mijloc!!!

 • Gaby

  Salut Zaone, dece nu faci un articol in care sa lamuresti pe toata lumea ca serviciul “Find my iPhone” complica daca nu chiar face imposibila gasirea iPhone-ului de catre utilizator sau autoritati?Si daca ma intebi dece iti spun si tie ca in primul rand au creat amprenta care pe majoritatea ii incanta, o folosesc si esti obligat sa ai si un cod de siguranta,in al 2-lea rand ai contul de iCloud si serviciu “Find my iPhone” activ.In momentul in care cineva iti fura telefonul el va ajunge la o alta persoana cumparandu-l pe un pret mai mic fie va fi pastrat de hot pentru el.Atunci unu din cei doi cu siguranta nu vor nimeri codul de tastatura si vor fi nevoiti sa-l introduca in DFU mode pentru resoftare, crezand ca asa vor scapa de codul de siguranta si amprenta, ceea ce este si adevarat dar se vor lovii de urmatorul pas mai greu daca nu chiar imposibil si anume ACTIVAREA TELEFONULUI.Neactivand telefonul,nu il poti folosi si nu il poate folosi nimeni, iar tu ca pagubit degeaba ai mers la politie si ai depus plangere ca ti-a fost furat telefonul ca ei iti vor cere IMEI-ul pentru a fi urmarit, pentru a vedea ce cartele sunt bagate in el, ce apeluri se fac dupa telefonul cu respectivul IMEI.Cum nimeni nu il foloseste neactivat evident ca nici nu va gasii pe nimeni, iar cel mai probabil telefonul deja a fost dezmembrat pentru piese la vre-un service la 2 zile dupa ce hotul sau cumparatorul pacalit s-au convins ca este doar un “lemn” fara cont si parola si nu un smartphone.

 • Firin

  @Gaby: Pai mi se pare ca Apple a gandit genial sistemul (dpdv al profitului) : cand pierzi sau iti e furat un iphone si nu il recuperezi, te duci si iti iei alt iphone !