iPad Air 2 – procesor triple-core de 1.5 GHz, 2 GB RAM si un scor in benchmark ce umileste Nexus 9

  În cursul acestei seri a apărut o primă informație conform căreia tableta iPad Air 2 ar avea un procesor triple-core și 2 GB RAM ascunse în interiorul chip-ului A8X, iar acum avem și o confirmare aproape oficială. Mulțumită celor de la Geekbench aflăm că iPad Air 2 are un procesor triple-core tactat la 1.5 GHz cu L2 Cache de 2 MB, dar și 2 GB RAM, performanțele tabletei în testul făcut folosind această platformă umilind recent lansata tabletă Nexus 9 a companiei Google.

  iPad Air 2 are un procesor triple-core tactat la o viteză ce este cu 100 MHz mai mare decât cea setată de către compania Apple pentru procesorul din iPhone 6 și iPhone 6 Plus, iar acest lucru oferă tabletei un spor de performanță de 13% în testele single-core. În testele multi-core lucrurile sunt complet diferite, sporul de performanță fiind de peste 55%, făcând tableta iPad Air 2 cea mai puternică tabletă de pe piață, umilind inclusiv Nexus 6, Nexus 9, dar și Samsung Galaxy Note 4, acestea avînd scoruri de maxim 3300 in testele multi-core.

  În aceste condiții Apple demonstrează din nou că este capabilă să ofere performanțe de top pentru produsele sale, iar acum iPad Air 2 are suficient hardware pentru a susține fără probleme orice fel de aplicatii sau jocuri.