Prima Pagina aplicatii iOS 8.1 iCloud Photo Library – sincronizare automată de poze și clipuri...

iOS 8.1 iCloud Photo Library – sincronizare automată de poze și clipuri video, economisire de spatiu și alte funcții importante

  Lansarea iOS 8.1 a adus pentru iPhone, iPad și iPod Touch un sistem numit iCloud Photo Library, el fiind prezentat inițial de către compania Apple în cursul acestei veri în coferinta de deschidere a WWDC 2014. iCloud Photo Library este disponibil pentru toate iPhone, iPad, iPod Touch și Mac-urile care sunt logate la același Apple ID, cont Apple, și care au activat deja sistemul iCloud Library (Beta) din Settings > Photos & Camera, sau Configurări > Poze și Camera.

  iOS 8.1 iCloud Photo Library vine împreună cu o aplicație Photos disponibilă în website-ul iCloud.com al companiei Apple, ea permițând aministrarea rapidă de poze și clipuri video direct din interfața web a sa. iCloud Photo Library sincronizează automat toate pozele și clipurile video din iDevice-urile care sunt conectate la același Apple ID, cont Apple, tot conținutul multimedia fiind combinat în iCloud și afișat în totalitate în toate terminalele interconectate prin cont.

  Pentru că vorbim despre o sincronizare constantă a conținutului multimedia din conturi, în momentul în care un utilizator efectuează o modificare pentru o poză sau un clip video, ea este automat sincronizată în iCloud pe toate terminalele. Mai mult decât atât, iCloud Photo Library salvează în terminale doar versiuni de mică rezoluție a pozelor pentru a economisi spațiu, restul imaginilor fiind salvate la înaltă rezoluție în serverele companiei Apple și descărcate la nevoie.

  Folosind aplicatia web iCloud Photos utilizatorii pot interacționa cu pozele, le pot organiza în albume, le pot descărca în propriile terminale și șe pot șterge automat din toate produsele Apple conectate la cont fără probleme. Deocamdată iCloud Photo Library nu funcționează fără probleme, așa că dacă veți alege să îl utilizați, ar fi bine să fiți conștient de faptul că ar putea exista probleme de funcționare.

 • drmarkuss1

  Ca sa il folosim trebuie cumparat spatiu pe icloud, in versiunea free de 5 GB nu incape mai nimic…is that true?

 • ady

  Salut, am pus niste poze pe pc cu windows (am icloud control panel 4.0 instalat) si nu se uploadeaza in icloud photos. Restul pozelor s-au sincronizat pe toate device-urile. Mai trebuie sa fac ceva? Merci.

 • alex

  Mie in configurari si general nu imi apare poze si camera ! Ce trebuie facut ?

 • vad

  la mine pe ip 5 nu imi pare aceasta optiune …

 • @alex: E imposibil sa nu iti apara Poze si Cemra in Settings. Am gresit eu, nu e in General, e in meniul principal al Settings.

 • alex

  @zaone , am gasit ,multumesc mult !

 • Lich991

  De cand asteptam asta.. In sfarsit

 • Cody

  De ani astept asta. Un mare pas si foarte util.

 • Mike

  Are cineva idee daca sincronizarea se face doar pe wi-fi sau si pe date? Nu am gasit vreo setare in acest sens.

 • Aurelian

  @Ady, si eu am probleme cu icloud control panel 4.0 pe Windows. Ce e de facut? Pentru cei care intampina aceasta problema ca a noastra, sunt 3 solutii:
  1. Ne cumparam iPhone de 64GB pentru a avea mai mult spatiu de stocare al pozelor
  2. Ne cumparam Mac pentru o funtionare corecta a icloud photo library
  3. Trecem la Android
  Eu m-am bucurat atat de tare cand au prezentat aceasta noua functie incat de 2 luni platesc ca prostul 0,99€/ luna pentru 20GB de icloud, dar se pare ca nu ma pot folosi de ei. Pozele mele ocupa cam 7GB, liber pe iPhone mai am in jur de 3GB, asa ca cei 20GB de icloud i-mi veneau foarte bine. Pana la urma o sa revin la cei 5GB oferiti gratuit de catre Apple, pozele o sa le tin in calculator iar iPhone-ul meu 5s o sa-l tin de fite si basini, ca de altceva nu prea e bun. Mare greseala am facut ca mi-am luat iPhone.

 • vad

  multumesc @zaone … mi-a scapat cand am cautat …

  @Aurelian eu mai folosesc si dropbox ce face cam acelasi lucru … e foarte util cand vrei sa transferi poza din telefon in calculator

 • Aurelian

  @vad, te cred dar nu e acelas lucru. Eu vreau sa vad pozele in galeria foto de pe iPhone si iPad. Asa pot sa le salvez si pe Dropbox si pe Google Drive…

 • Gabriel

  @ady ,@aurelian icloud control 4.0 se refera la icloud drive, daca iti pui pozele acolo din PC le vezi in icloud.com in sectiune icloud drive nu in icloud photo library.

  @aurelian daca ai 20gb le poti pune in icloud drive dar nu or sa se vada in iphone/tableta.
  Eu caut acum ca am 17gb de poze in dropbox si as vrea sa le transfer si in iphone/tableta si nu am gasit vreun utilitar sa pot face asta. inainte de icloud photo library , conectam iphone/tableta la itunes iar in sectiunea photos selectam folderul cu poze din dropbox si dadeam sync si le aveam pe device. odata ce activezi icloud photo library nu te mai lasa sa faci acest lucru cu itunes.

 • Ionut

  Zaone, te rog ceva. Poze > Albume > Sterse recent. Cum fac ca pozele pe care le sterg sa nu mai se duca in folderul “Sterse recent”? Acest lucru ma irita odata ce eu vreau ca o anumita poza sa fie stearsa definitiv.

 • Gabriel

  @ionut nu poti , se sterg automat dupa 30 zile sau dai click pe folder si le stergi manual sau bulk

 • ady

  Eu intrebasem cum sa imi transfer pozele din pc in icloud si apoi in celelalte device-uri, adica INVERS (din iphone in icloud si apoi in ipad evident ca merge). Mai exact am un iphone4 vechi din care am salvat in pc o gramada de poze si le vreau pe toate intr-un loc. Se pare ca Apple nu a invatat inca nimic din onedrive si dropbox…

 • Aurelian

  @ady, și pe mine mă interesează acelas lucru dar se pare că nu funcționează. Cel puțin nu de pe Windows. Poate ne spune cineva care folosește Mac dacă funcționează sau nu.

 • Gabriel

  @ady exista o aplicatie photosync care costa bani si se pare ca e ceea mai buna din ce am mai citit pe net si iti pui pozele care le ai in pc in telefonul care este setat cu iCloud Photo Library si se incarca automat in cloud. Cred ca exista si alte aplicatii free

 • KingT0nZ

  Partea ascunsa pe care nu a spus-o apple este ca video-urile nu sunt stocate in forma originala si sunt convertite automat la 720p in iCloud Photo Library…

 • Gabriel

  @ady @aurelian am reusit sa incarc in icloud niste poze din dropbox 🙂 cu o aplicatie IFTTT care e free si practic iti creezi tu triggere pt anumite aplicatii. Daca nu reusiti dati-mi un email la sterescugabriel@gmail.com si facem impreuna setariile.

 • octav

  Cine ma poate ajuta??
  Deci nu înțeleg toată treaba asta cu fluxul hoto si cu biblioteca iCloud photo !!!

  Fac doua poze la intervale de timp si se duc in fluxul foto da? Una o șterg din poze dar rămâne in fluxul foto cealaltă o șterg si se șterge si din fluxul foto! De ce nu ramân toate acolo chiar dacă le șterg din poze sau de ce nu se șterg si de acolo??

 • octav

  Pe mine ma interesează mai exact cum sa fac, dacă șterg o poza din “poze” sa rămână in fluxul meu foto! Si apoi dacă vreau sa o șterg manual de acolo!
  Sa nu se șteargă automat!

 • Aurelian

  @Gabriel, presupun că trebuie să conectam contul icloud la această aplicație. Acum întrebarea mea este următoarea: sunt sigure aceste aplicații sau risc să îmi fure datele legate de Apple ID?

 • Marius

  Drmarkuss1, ai 20Gb pt 1 dolar pe luna si 200 Gb pt 4….nu-i chiar atat de rau!

 • Gabriel

  @aurelian nu conectam contul icloud , ii dam voie acestui program sa foloseasca contul de dropbox in cazul meu si pozele ajung in telefon apoi urmeaza fluxul normal de catre icloud sa iti urce pozele in cloud. dupa aceea poti debifa din contul de dropbox accesul catre ifttt.

  Am descoperit ca se pierd locatiile pozele cand folosesti ifttt si pe mine nu ma ajuta atunci , prefer ca in icloud cat si in telefon sa an locatiile pozelor.