Apple întră în discuții pentru o colaborare cu Alibaba, cel mai mare grup e-commerce de pe glob

  Alibaba o companie din China care deține cele mai mari website-uri de vânzări online de pe glob, cu încasări de 248 de miliarde de dolari în cursul anului trecut, cifra fiind mai mare decât ce a Amazon și eBay la un loc.  Alibaba deține Alibaba.com, Tmall și Taobao, trei dintre cele ma importante website-uri de vânzări online din China, dar și un procesator de plăți numit Alipay, el fiind cel de-al treilea sistem de acest gen de pe glob în urma VISA și Mastercard.

  CEO-ul Alibaba, Jack Ma, se află zilele acestea în SUA pentru a participa la conferintele organizate de către un grup de presă din țară, iar el va purta discuții cu Tim Cook pentru un posibil parteneriat ce ar putea fi inițiat în viitorul apropiat. Apple Pay va fi în centrul discuțiilor, compania Apple având nevoie de suportul Alipay pentru a aduce noul său sistem de plăți mobile în China, iar Alibaba poate fi partenerul perfect pentru a cuceri piața chinezească.

  Tim Cook a afirmat săptămâna trecută că lansarea Apple Pay în China este una dintre prioritățile companiei sale, așa că un parteneriat cu Alibaba pare cât se poate de posibil.