Apple câștigă un procent colosal din profitul industriei producătorilor de telefoane mobile

  În Q3 2014 compania Apple a câștigat zeci de miliarde bune de dolari din vânzarea de terminale iPhone, aproape 40 de milioane de unități ale acestor produse fiind comercializate în lumea întreaga în doar 90 de zile. Dacă vă întrebați ce profit a încasat compania Apple de pe urma produselor sale, ei bine un analist american susține că 86% din profitul producătorilor de telefoane mobile a intrat în conturile companiei Apple, dar probabil nimeni nu este chiar atat de surprins.

  18% din acest profit a ajuns la cei de la Samsung, restul producătorilor pierzând bani sau reușind doar să își acopere cheltuielile, calculele fiind făcute pentru a lua în vedere pierderele companiilor Motorola, Microsoft și nu numai. Deși profitul Apple este colosal, partea interesantă aici este că Samsung are cea mai mică parte înregistrată într-un trimestru fiscal din 2011 și până în prezent, dar știam deja că profitul Samsung a scăzut extrem de mult în acest an.

  Practic Apple continuă să crească în ciuda eforturilor competitoarelor sale de a o opri, iar iPhone 6 și iPhone 6 Plus au fost principalele motoare de creștere în Q3 2014, desi ele au apărut pe piață cu doar aproape două săptămâni de zile înaintea încheierii trimestrului fiscal.