Samsung și TSMC concurează pentru contractul de a fabrica viitorul chip A9

  A9 este viitorul chip pe care compania Apple îl va implementa în iPhone și iPad în cursul anului viitor, iar zvonuri recente indicau faptul că Apple ar dori să renunțe la Samsung în favoarea taiwanezilor de la TSMC. Deși unii dădeau drept sigur faptul că Apple ar fi ales deja TSMC pentru a fabrica viitorul chip A9 al iDevice-urilor, realitatea este că Apple încă nu a decis care dintre cele două companii va fabrica viitoarea componentă a produselor sale.

Samsung Electronics and Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) are still in the race for orders for next-generation SoCs from Apple, according to industry sources. Samsung has offered lower quotes to attract Apple’s A9 SoC orders, said the sources. The Korea-based firm is also able to provide Apple the manufacture of other chips such as flash memory and backend services in-house.

  Pentru a îi menține pe cei de la Apple ca și clienți, compania Samsung a fost de acord să reducă prețul de producție al viitorului chip A9 și să producă o gama diversă de componente conexe, lucru pe care TSMC încă nu l-a propus. Cei de la TSMC produc acum majoritatea chip-urilor A8 pentru iDevice-uri, însă lupta rămâne deschisă pentru fabricarea viitorului chip A9 folosind un proces de fabricație de 16 nm.