Iată condițiile stricte de securitate și amenzile impuse de Apple partenerilor săi

  Recent compania Apple a contribuit în mod nefericit la intrarea în insolvență a unei companii care trebuia să îi producă sticlă de safir pentru ecranele iPhone 6 și Apple Watch, compania din Cupertino reținând plăți de sute de milioane de dolari când partenera sa nu și-a îndeplinit atribuțiile. Conform celor de la GT Advanced, compania parteneră Apple, colaborarea dintre cele două companii purta numele de Proiectul Onyx, el fiind strict confidențial, angajații companiei având interdicția de a vorbi despre Apple.

  Mai mult decât atât, angajații trebuiau să urmeze sesiuni de training pentru a învăța cum să păstreze confidețialitatea informațiilor, ei fiind deasemenea obligați să semneze documente prin care se angajau că nu vor furniza presei informații despre parteneriat. Pentru a asigura menținerea confidețialității proiectului, cei de la GTA au angajat o echipă de securitate și au implementat reguli stricte de supraveghere a fabricii administrate în Arizona, camere înregistrând non stop toată activitatea din ea, în timp ce documentele trimise între cele două comăanii trebuiau distruse în condiții de siguranță.

  Ca parte a parteneriatului compania Apple a avut posibilitatea de a realiza oricând câte un audit intern pentru a verifica dacă sunt respectate angajamentele luate prin contract, GTA fiind obligată să plătească auditul și o amendă de 135.000$ dacă nu le respectă. Separat de acestea, GTA trebuia să îndeplinească toate regulile stricte ale furnizorilor de servicii ale companiei Apple și în final acest lucru a împins-o către insolvență.

  Aceasta este prima oară când vedem detalii de acest gen despre practicile companiei Apple, totul fiind posibil mulțumită declarațiilor date de către cei de la GTA într-o instanță americană.