Prima Pagina Apple Iată condițiile stricte de securitate și amenzile impuse de Apple partenerilor săi

Iată condițiile stricte de securitate și amenzile impuse de Apple partenerilor săi

  Recent compania Apple a contribuit în mod nefericit la intrarea în insolvență a unei companii care trebuia să îi producă sticlă de safir pentru ecranele iPhone 6 și Apple Watch, compania din Cupertino reținând plăți de sute de milioane de dolari când partenera sa nu și-a îndeplinit atribuțiile. Conform celor de la GT Advanced, compania parteneră Apple, colaborarea dintre cele două companii purta numele de Proiectul Onyx, el fiind strict confidențial, angajații companiei având interdicția de a vorbi despre Apple.

  Mai mult decât atât, angajații trebuiau să urmeze sesiuni de training pentru a învăța cum să păstreze confidețialitatea informațiilor, ei fiind deasemenea obligați să semneze documente prin care se angajau că nu vor furniza presei informații despre parteneriat. Pentru a asigura menținerea confidețialității proiectului, cei de la GTA au angajat o echipă de securitate și au implementat reguli stricte de supraveghere a fabricii administrate în Arizona, camere înregistrând non stop toată activitatea din ea, în timp ce documentele trimise între cele două comăanii trebuiau distruse în condiții de siguranță.

  Ca parte a parteneriatului compania Apple a avut posibilitatea de a realiza oricând câte un audit intern pentru a verifica dacă sunt respectate angajamentele luate prin contract, GTA fiind obligată să plătească auditul și o amendă de 135.000$ dacă nu le respectă. Separat de acestea, GTA trebuia să îndeplinească toate regulile stricte ale furnizorilor de servicii ale companiei Apple și în final acest lucru a împins-o către insolvență.

  Aceasta este prima oară când vedem detalii de acest gen despre practicile companiei Apple, totul fiind posibil mulțumită declarațiilor date de către cei de la GTA într-o instanță americană.

 • qwerty

  Va fi o pierdere colosala de imagine pentru Apple.
  Au incercat ei sa o dreaga si chipurile ca le-ar pasa de angajatii care raman pe drumuri , insa practicile neortodoxe au iesit la iveala.
  ASTA ESTE FIRMA APPLE , afara vopsit gardul si numai zambete , inauntru leopardul.
  SI se adauga si povestile vechi din China si tabloul este complet.
  Bravo Apple, ma bucur ca am renuntat la iPhone.

 • Axelm75

  Atunci cand investesti miliarde de dolari intr-un proiect este absolut normal sa iti protejezi investitia. @qwerty nu inteleg sincer ce vrei sa spui .

 • iTu

  qwerty hai sa dam totul de pomana doar ca sa ne vb lumea de bine. E afacere uneori trebuie sa ia decizii care pe uni ii afecteze asta e viata merge inainte.

 • Iulius

  Cind au luat cele 500 de milioane de dolari au acceptat si sus si jos si peste tot.Acum sau dus la instanta si zic ca au fost abuzati dupa ce au semnat un contract la care au consimtit.Intrind in faliment banuiesc ca Apple va pierde o parte mare din bani,au picat si planurile cu sticla de safir.Asta se numeste țeapă !