Digi Mobil – cât este util pe iPhone și miturile internetului nelimitat sau a minutelor nelimitate

  Digi Mobil este cel de-al patrulea operator de telefonie mobilă din România și cu lansarea ofertei Optim Nelimitat a reușit să convingă un număr impresionant de clienți ai Orange, Telekom și Vodafone să-și părăsească vechile abonamente. Digi mobil a atras hoarde de clienti intr-o migrație fără precedent cu iluzia internetului nelimitat și a minutelor nelimitate atât în România, cât și în străinătate, însă mulți au descoperit rapid că lucrurile nu sunt chiar atât de “roz” la RCS&RDS. Nu sunt fanul Digi Mobil și nu-l consider util dincolo de a vorbi foarte mult la telefon în România, iar mai jos vă voi explica de ce.

Digi Mobil și minutele nelimitate cu limitare

  La un preț de doar 5€ pentru abonații unor servicii, Digi Mobil le oferă clienților posibilitatea de a vorbi nelimitat atât în România, cât și în străinătate, parteneriatul cu Vodafone pentru roaming național oferind acoperire peste tot în România pentru apeluri voce. Desi ideea de a putea vorbi la telefon în România fără limite este adoptată la scară largă de către operatorii de telefonie mobilă, în cazul apelurilor internaționale lucrurile sunt diferite. Deși cei de la Digi Mobil oferă minute internaționale nelimitate, realitatea este că după 800 – 1000 minute vorbite în străinătate de către clienți angajații operatorului încep să dea telefoane.

  Totul începe cu o suspendare temporară a abonamentului clientului pe motiv de posibilă fraudă, după care un angajat dă un telefon clientului pentru a îi sugera să se limiteze cu vorbitul la telefon, altfel riscă să-i fie închis abonamentul. Telefonul poate fi înlocuit de un SMS cu același mesaj, iar practica este una jenantă pentru un operator care promite nelimitat, dar te limitează în utilizarea serviciilor. Știu că în România inclusiv autoritățile ne limitează în gândire spunând că nelimitat înseamnă de fapt limitat, dar legal si moral, nelimitat înseamnă nelimitat și poti vorbi la telefon cât vrei fără restricții, dar nu și la Digi Mobil.

Digi Mobil și internetul nelimitat între anumite granițe

  Trecem acum la internetul nelimitat de la Digi Mobil, care de această dată nu are limite, decât în ceea ce privește viteza și disponibilitatea. Începem cu viteza care este oricum foarte mică, mai mică decât a oricărui alt operator din România, ea fiind limitată după 5 GB de trafic efectuat în rețea, viteza rezultată fiind mult prea mică pentru a folosi internetul. Dacă acest lucru este normal, anormal este faptul că dincolo de orașe internetul nu mai este disponibil, iar în parteneriatul cu Vodafone cei de la Digi Mobil oferă doar 100 MB de internet național, adică fix nimic.

  Practic Digi Mobil are internet la limita decenței în orașe și inexistent în afara lor, dar pentru 5€ îți poți dori oare mai mult decât atât? Din punctul meu de vedere Digi Mobil nu este util pentru un iPhone decât dacă vorbiți foarte mult la telefon și nu vă prea interesează internetul mobil, altfel Orange, Telekom și Vodafone au oferte mult mai bune cu internet accesibil în afara orașelor.

  Fac acest articol pentru că am fost întrebat de foarte multe persoane dacă merită făcută trecerea de la Telekom/Orange/Vodafone la Digi Mobil și vă spun din nou: pentru vorbit la telefon merită să renunțați la abonamente fără discuție, dar dacă vreți să vă folosiți terminalul la capacitate maximă atunci veți avea nevoie de internet și Digi Mobil nu vă poate oferi ceva decent.

79 COMENTARII

  1. In cazul de fata ai o problema. Vesnic ataci digi si lauzi telekom. Nu ai un abonament digi,de ce vorbesti din auzite? Am digi si sunt foarte multumit de oferta. Intoxicatiile de gen cancan nu isi au rostul !

  2. La banii aia e suficient iar daca isi extind propria acoperire chiar merita. Nu poti compara. Ceilalti operatori si nici preturile

  3. Eu sunt foarte multumit,am abonament orange si digi.Ambele abonamente le folosesc pe iphone 6!Nu am observat diferente la internet pe 3G

  4. Nelimitat in cazul minutelor este de fapt limitat, si nu doar in cazul Digi sau doar in Romania. Este adevarat ca, spre exemplu, la Vodafone Spania, nelimitat inseamna 7000-8000 de minute, nu 800-1000 dar totusi, nu este fara limita.

  5. eu zic ca depinde foarte mult de specificul fiecarei persoane; spre exemplu eu stau in bucuresti, am 38 de ani, sunt economist, ies din bucuresti de 2 ori pe luna si am un iphone 5 in care folosesc un abonament digi optim nelimitat din luna aprilie a acestui an; avand in vedere ca lucrez in jur de 9 ore pe zi (timp in care nu stau pe internet :)), fac cu masina pana la locul de munca o ora dimineata si o ora seara, eu nu-i gasesc nici o hiba acestui abonament!!! adica acasa am internet wireless, la firma la fel, in bucuresti e semnal 3g destul de bun in reteaua digi; probabil ca pentru un liceean sau student sau eu stiu… somer, nu e ceea ce trebuie, insa pentru un om ajuns la maturitate, angajat la o firma dintr-un oras mediu spre mare din romania, eu zic sa nu stea pe ganduri si sa treaca la digi!

  6. @LZD credemă știu cum e digi m-au lămurit la fel si orange. In momentul de fata singurul operator care ma mulțumește este telekom. Cum? Îmi oferă la 130 de lei pe luna un pachet de servicii all-inclusive (tv internet fix fix mobil internet pe laptop sau tableta) Ce îți dorești mai mult?

  7. utilizator digi ft multumit ! 🙂
    cat despre internet, in cazul in care esti legat de internet si nu ai acces la wifi sau nu ai laptop/desktop cu retea internet fixa (acasa/servici) atunci intradevar digi nu e bun.
    raport calitate pret excelent. portat de la (hotii) vodafone.
    funtioneaza foarte bine si in provincie si pe marea majoritatea drumurilor nationale iar in satele marginase unde intra in roaming cei 100mb sunt suficienti pt citirea mailului in caz ca astepti ceva important.
    am vorbit in limita bunului simt mai peste tot in eu si chiar si peste ocean insa nu am primit niciodata tel sau SMS sa mi se anunte “limitarea”. am folosit chiar si in roaming in eu (periaoada scurta intradevar) si nu am simtit crestere de pret la factura.
    recomand digi, folosesc de +6 luni si nu am ce sa reprosez deocamdata.

  8. Esti într o mare eroare, abonamentul e perfect si îndemn pe toată lumea sa si faca. Eu am optim nelimitat si au fost foarte rare momentele cand nu am putut folosi internetul! De altfel pateam asta si la Vodafone asa ca…

  9. Alex, ce internet iti ofera pe laptop de exemplu daca vrei sa folosesti lapopul pe reteaua 3g? Ai cumva nelimitat la viteza maxima ca acasa sau e iar tipic mobiliatic adica gen 2Gb la viteza 4g apoi scade la 64kb/s tipic fost cosmoStep. Macar digi ofera 5gb de net mobil la viteza 3g apoi scade la 128 kb/s.

  10. Bai fratilor hai sa ne intelegem clar. Eu dau 22 Ron/abonament la digi mobil pentru ca am 3 bucati. 22 ron nu e 130 ron la fel cum 22 ron nu e 150 ron. Este foarte foarte ieftin. Cat de nebun poti sa fii sa platesti peste 100 de ron pe un abonament nelimitat sau “limitat” din 800 ron salariul pe o luna. Traim totusi in romania iar diferenta de bani poate merge lejer la intretinere. Vorbesc nelimitat iar internet am tot nelimitat pentru ca din 24 de ore stau afara maxim 1 ora pe zi. Exista wifi absolut peste tot.

  11. Am abonament si orange si digi.Desi orange am demult folosesc digi pe iphone 6! Si nu pt vorbit ci pt net.Sunt ffffff multumita.Si crede-ma merge mai bine netul digi decat orange.Spun asta din experienta!

  12. Zaone, realitatea este cea pe care o spun majoritatea. Pun pariu ca si u ai vrea un abonament la Digi dar inca mai ai perioada contractuala la Telekom sau Orange. Eu unu sunt multumit de serviciile Digi, plus ca in exterior au marit si se vede puterea semnalului. La bani astia de 5 euro nu ai voie sa comentezi! Aceleasi servici gasiti si la celalalte culori dar cu 15-20 euro. Asa ca despre ce vb??

  13. Eu sunt foarte multumit de DIGI

    Sunt singurii care au serviciul clienti NONSTOP preturile sunt foarte mici. Platesc 240 lei pe luna pt doua contracte cu catv + net + tel fix. 3 mobile si o tableta toate cu digi. Plus rata la un tv si un tel. Multumesc digi ca existi.

  14. Am abonament la Digi si sunt mulțumit de el. Platesc 4 euro lunar, iar pana acum nu am avut probleme cu limitarea la minute, iar internetul merge ok. Inainte aveam net de la Cosmote si in unele momente mergea mai prost.

  15. @zaone – ai dreptate cu DIGI ca nelimitatul lor este cam… limitat, dar dupa cum, cu siguranta, stii prezentarea asta a lor e o figura de marketing pentru ca, sa fim seriosi, se bazeaza pe vorba aia romaneasca “multi vede putini cunoaste”; daca din 100.000 sau cati s-or fi portat caraie cateva sute (chiar cateva mii, desi nu cred!) e o cantitate neglijabila pe care o pot aburi in compensatie cu abonamntele (foarte) ieftine pe care le ofera.
    Dar, oare Vodafone sau Orange (la Telekom nu stiu, dar ma indoiesc sa fie altfel) nu folosesc aceleasi strategii de aburire?
    Pui botu’ la norisorii pufosi pe care ti-i arata, iar dupa aia, doi ani te bate furtuna din toate directiile…

  16. nush cum e internetul pe mobil de la digi dar am un stick de net pt laptop de la ei si e infect fata de orange (am unul si de la orange). Ambele sunt teoretic nelimitate dar cel de la digi e cu greu utilizabil. De asta nici nu am plecat cu abonamentul de telefon de la orange … am vazut deja cum functioneaza internetul de la ei …

  17. Raport pret calitate Digi Optim Nelimitat este foarte OK. Eu sunt multumit. Il folosesc cu un Iphone 5.Si in roaming merge perfect si cu tarife ca abia le simti. Am dat destul pe abonamente Iphone de 20-30 de Euro la Orange. Si cand iti trebuia internetul mobil in mijlocul vreunui oras nu mergea. Sa nu vorbesc de roamingul orange care ma lasat balta de cateva ori. Daca nu iti merge undeva macar stii ca ai dat 5 euro si nu 20 pe abonament. Pana acum nu ma lasat balta.

  18. Tenta comentariului este de denigrare Digi mobil. Eu am abonament de cinci luni pt.trei telefoane la 4 EUR /buc. Sunt mai mult decât mulțumit, nu știu cât de mult se stă pe internet între localități dar probabil că este recomandat de către tine să se stea la celelalte companii de telefonie de la 15 EUR in sus. Epilog: RECOMAND TUTUROR DIGI MOBIL.

  19. Nu stiu de unde s-a auzit de 800 / 1000 de minute “nelimitate”, apoi se opreste abonamentul. Pe forumul Softpedia s-a dezbatut destul de mult acest subiect, iar “pagubitii” au trecut de 4000 de minute internationale. Problema nu a fost ca a depasit 4000 de minute, ci problema a fost ca au sunat in strainatate 4000 de minute si nu au fost sunati deloc. Ba mai mult, din strainatate se dadea bip de foarte multe ori, se inchidea si se suna din Romania. Conform deciziei ANCOM, operatorii pot restrictiona abonamentele nelimitate, daca se depaseste paritatea 2/1 – vorbit / primit. Acest lucru este valabil la toti operatorii de telefonie mobila. Poti vorbi si 20.000 de minute daca primesti 10.000 si nu te va opri nimeni. La Vodafone targetul este de 5000 minute fara paritate, la RDS 4000, iar la Orange parca 3000. Binenteles ca nici un operator nu va recunoaste acest lucru. In plus, sunt unii care fac terminare de minute si la aceia se blocheaza abonamentul imediat. Toti cei in cauza intra in Blacklist si nu vor mai avea dreptul de a incheia contract de mobil in RDS si nici nu-si vor putea recupera numarul, nici macar prin portare. Si in plus, dupa ce treceti de 4000 minute internationale (si 0 primite) sunteti sunati sau avertizati prin mesaj. Va scriu aceste lucruri sa va lamuriti si sa evitati frauda. Pentru alte intrebari va stau la dispozitie.

  20. Pentru 23 lei pe luna e super mega abonament , din moment ce poti face stream video ( Face Time impecabil ) poti viziona filme , programe online fara probleme si intreruperi , limitari care e problema ?? ,,
    Primesti in partea RCS&RDS 5 -.7 -11 Mbps suficienti pentru un iPhone limitat ,,

    Am fost prin Pitesti ,Craiova,Sibiu,Deva,Ploiesti,Buzau,Giurgiu,Constanta,Eforie ,Mangalia, (Mamaia 12Mbps super OK ) , Ramnicu Valcea ,Slatina ,Brasov, Hateg ,Sebes ,Medgidia ,Campina , Snagov ,Izvorani ,Calarsi ,Hunedoara , fara probleme ..

  21. @Seba cand plec de acasa si nu am net folosesc cartela de la telekom si am primii 5gb la viteze 4G….plus ca nu pot spune ca dau foarte mult avand in vedere ca nu ma consider ca cei cu un salariu de 800 de lei pe luna. Pentru cei cu venituri mici da eu zic ca digi este foarte bun, insa eu sunt orgolios si nu consider ca digi imi ofera ceea ce vreau

  22. @Iulian: Am dat link la un articol anterior unde oameni au confirmat limitarea. Ceea ce face ancom e dincolo de normal.
    @Mitrutz: Iti dai seama, as pleca de la Orange la Digi sa ma chinui cu netul pentru o diferenta de vreo 7 euro, sigur ca da :))) Daca mi-ar da Digi 4G-ul de la Orange poate m-as gandi.
    Iar pentru carcotasi, sunt abonat RCS & RDS de 8 ani de zile, n-as da netul si televiziunea pe oricare altele din Romania, dar la serviciile mobile sunt pe deplin lamurit.

  23. Eu doar am vrut sa va ajut sa nu fiti suspendati. Informatiile acestea nu vi le ofera nimeni, toti operatorii prin call center se bat cu pumnul in piept ca ofera nelimitat. Insa daca intri in Blacklist-ul lor nu iti mai recuperezi numarul niciodata nici in instanta, de aceea e bine sa evitati.
    De exemplu eu am investit 10 ani de reclama in numarul meu, daca l-as pierde ar trebui sa o iau de la capat cu firma. Si inca odata repet, daca cineva a fost suspendat pentru 800 minute, inseamna ca a facut terminare de minute in reteaua RDS, si va fi si dat in judecata pentru frauda.
    In rest limita este de 4000 de minute internationale.

  24. Am fost abonat si client Digi mobil din 2008. Da, atunci aveam un iPhone 3G – mi se parea ca zboara netul… Cu timpul, am schimbat telefoanele, am avut 4S, 5S si 6, in prezent. Eee, s-a schimbat treaba: netul tragea exact ca in 2008, adica la un speed test abia scoteam 4 sau 5 mega pe download…. Ca sa nu mai zic ca intram in mall-uri (ex. in Constanta, Maritimo) si pierdea semnalul. Si nici nu-si mai revenea, cand ieseam. Mai nou, de cand cu roamingul national, cateodata se cupla pe Vodafone, dar ramanea tot pe el, chiar daca ajungeam in centrul Constantei, in oras; trebuia sa dau cautare manuala, sa-l trec, inapoi pe digi.mobil, caci nu mai aveam date…:( .
    Am luat legatura si cu Relatii Clienti, la Digi Mobil, sa intreb daca este alta solutie, sa beneficiez de o viteza 3G rezonabila… Mi-au spus ca asta e viteza in Constanta, ca s-au aglomerat celulele, etc… In prezent, cu digi mobil pe iPhone 6, la un speed test, scot cam 3-4 download, cu… 0,06 upload… 🙁 . Nu prea seamana cu… 3G.
    De asta vara, am tot probat serviciile de date de la Vodafone si Orange. Deja cu Orange prepaid, pe date, aveam minim 18-20 cu 11-14. Si asta pe 3G. Am renuntat la Digi mobil si Vodafone in favoarea unui abonament Orange, 4G. O viteza medie, in Constanta, la Orange 4G: 45 download cu 18-20 upload.

  25. Ca o conlcuzie, pentru un utilizator cu nevoi normale, care locuieste in Bucuresti si nu iese din oras mai mult o data pe luna abonamentul de la Digi este imbatabil. Oricine lauda Telekom(Cosmote) n-a sunat niciodata la Relatii Clienti pentru persoane fizice pentru ca asta ii trage in jos, sunt josnici. Orange-ul si Vodafone-ul se bat in cele mai tari retele 4G in schimb in sectorul 5 nu au semnal nici sa vorbesti calumea. Din aceste motive exista si concurenta, nu exista cel mai bun, fiecare dintre noi am avut probleme cu un operator cel putin.

  26. Zaone ai dreptate! Dar nu toata lumea isi permite sa dea 7 euro in plus! Pt unii chiar sunt bani. Noi vb akm de calitate pret si nu comparatie intre retele! Digi sp clar ca ai 3G la bani astia 5gb sau nelimitat. Akm daca cineva foloseste mai mult ala chiar e omul strazii si are o problema “viata lui, telefonul lui” noi suntem saraci dar pretensiosi. Eu unu vb afara si intara si am net la viteza decenta fara sacadari pe iph 5s si sunt multumit! Va pup!

  27. @Mitrutz: Eu am vorbit in articol despre cat de utila e reteaua pentru un iPhone pe care vrei sa faci ceva, iar in orase e relativ utila afara, in casa lucrurile nu stau chiar asa bine. In afara oraselor e jale. Daca mergi la munte ce faci ? Daca ai de iesit putin din oras ce faci ?

  28. @zaone, tu vorbesti din filme ? 🙂
    Atat timp cat nu locuiesti intr-un colt de lume, nu sunt probleme legat de Digi.Mobil (folosesc orice serviciu de la ei de cand au aparut pe piata si atat calitatea convorbirilor cat si a internetului mobil, ce-l putin in ceea ce ma priveste, a fost surprinzator de buna).
    Cand am avut probleme de orice fel, s-a rezolvat in timp util, maxim cateva ore.
    La banii astia, nu gasiti un serviciu mai bun 🙂 (sau chiar in sume mai mari)

    Si fata de altii, cand imi dau cu parerea, o fac free si din proprie experienta, nu dau impresia ca as fi fost platit… ya, lookin’ at u :))

  29. De ce nu merge Digi.Mobil pe iPhone in afara ? Are cineva idee de ce nu isi ia semnalul la telefon si imi spune “Niciun Serviciu” pe alt telefon imi merge cartela, pe iPhone nu. Model A1429

  30. Este valabil abonamentul de 5€ în Roaming? Adică dacă poţi folosii netul şi minutele în Europa fără cost suplimentar!
    Mulţumesc!

  31. @csi02 acum faci misto de noi?
    @Zaone ultima oara cand am sunat la telekom mi-au dat timp de asteptare 1h si 50 de minute insa am avut optiunea de a ma suna ei dupa acest timp, dar daca era ceva urgent? Si nu ma refeream la timpul de asteptare. Sa-ti dau eu exemplu de oameni incompenteni cu adevarat la telekom. Am o cartela personalizata care nu imi apartine insa vreau s-o trec pe numele meu cu un nou abonament. Am fost cu proprietarul cartelei (tata), cu buletinele, amandoi intr-un magazin germanos. Cu un operator de la RC in magazinul Germanos singura solutie care au gasit-o ei a fost sa-mi faca abonament pe numele tatalui meu dupa care sa platesc 10 euro pentru a-l prelua pe numele meu. Asta mie mi se pare varful incapabilitatii in cazul meu cu toate ca am trecut prin mai multe.

  32. Imi pare rau sa constat ca din ce în ce mai mult prin articolele tale vrei sa influentezi cititorii a se indreapta catre anumiti operatori sau servicii ! Păcat …

  33. Mare bulshet auzi la el. Digi Mobil este solutia optima pentru romanul de rand care munceste pe un salar situat undeva intre minim si mediu. Cei care va permiteti sa platiti minim 20-30 eur lunar pe abonament de telefonie mobila, le aveti facute pe firma si poate nici macar nu platiti voi aceste abonamente ci firma….

  34. @Vad: Din nou, mi-am expus opinia, fără altceva. Am enumerat TREI operatori de telefonie mobilă care au servicii mult mai bune decat Digi Mobil, asa ca despre ce vorbim ?

  35. Sal am si eu digi mobil de 5 euro si cosmote (Telekom) de 30 de euro abonament de doi ani ( abea astept sa il reziliez ) . Nu laud digi dar la 5 euro am mai
    Multe avantaje decat la 30 de euro Telekom , ok Digi nu are semnal in afara oraselor dar nici mai noul Telekom nu are , am cartela 4G , nu am vazut macar odata 4G pe el , la 30 de euro am pretenti sa mearga macar asa zisul net 1,5 gb care e mai jalnic decat cel de la Digi , telefoanele sunt iphone 5s si in htc one , nu sunt vreo ultima tehnologie da nici proaste. In concluzie mai bine dau 5 euro pe acelasi servici de doi lei decat 30 de euro . Nici ala nici ala nici ala nu sunt Top da macar sa platim un pret normal decat zeci de euro pe vorbe-n vant . Raport calitate pret Digi pentru moment e de vis

  36. Realitatea este următoarea:
    -pt marea majoritate e ok acest abonament, caci marea majoritate nu au aifoane.Daca 9 din 10 sunt multumiti atunci scopul a fost îndeplinit.
    -pt cei puțini si cu fitze in cap , acest abonament este jignitor, ca în Belgravistan
    -pt digi rusinika , 4000 nu este egal cu nelimitat …

  37. Am colegi care au facut pasul de la companiile consacrate catre netul de la digimobil, pentru un abonament de 5 euro si telefon inclus in pachet..acum regreta alegerea facuta de aproximativ 4 luni deoarece :
    – nu exista viteza a netului pe 3g
    – nu au acoperire 3g (daramite 4g) in toate orasele..asta o spun fiindca circulam foarte mult in tara
    – nu au un suport clienti performant..ceea ce este foarte deranjant pentru multi dintre noi care ne-am obisnuit cu serviciile premium as putea spune de la celelalte companii “no ofense 4 anybody”

  38. Am digi mobil din iulie 2014 prima luna internetul era jalnic , imediat si-au revenit, sunt foarte multumit de digi mobil optim nelimitat, folisesc un iphone 5s si stau pe internet aproate toti ce 5gb de net, super tare oferta , apropo i-am facut si sotiei abonament .

  39. Pana la data 2014-11-11 18:00 ati consumat 376 min nationale/internationale si 1505 MB. Valoarea estimata de plata 0.00 EUR fara TVA. voi cat platiti …. ??? totul e de la 1 nov

  40. Răspund lui Alex Alexandru . Digi la 117 lei factura trei abonamente telefon , internet acasă , televiziune pachet superior , decodor HD in custodie. Alta oferta mai bună ? DIGI ESTE SUPER OFERTA !

  41. Răspund lui badvaliboy . Daca nu ai tu abonament la digi nu poți să știi .Celelalte companii au servicii premium , se pricep de minune să îți scoată banii din buzunar.Repet DIGI ESTE CEL MAI TARE ABONAMENT .AM AVUT ABONAMENT LA VODAFONE DIN 1998 AM PLĂTIT SĂ REZILIEZ, NU REGRET NICI MĂCAR 1% PENTRU PASUL FĂCUT. DIGI ESTE THE BEST.

  42. Si pana la urma ai bani de IPhone 5s sau 6 sau M8 si il folosesti cu Digi?! :))) saraciilor!!! Dar asta e romanul…ii place foarte ieftin si bunicel 😉 Vrei calitate, vrei sa postezi poze de A2 trebuie sa platesti frate 😉

  43. Dar cand platesti 200 lei lunar pe Red 40 si ai 3GB trafic 4G nu e prosteala pe fata ,, eu platesc 76 lei pentru Digi Mobil ,Cablu si Net ,, frate crezi ca m-am tampit sa dau 200 pe luna pe 3GB In 4G ??

  44. Eu dadeam pe cartela la orange 6 euro pe fiecare luna si cei 200 de mega nu imi ajungeau decat pentru 5 zile. Sa nu mai zic ca cele 100 de minute nationale se consumau la putin timp dupa jumatatea lunii si trebuia sama limitez mereu.
    La digi nu am avut nicio problema pana acum, internetul merge decent, semnal am peste tot, minute fara sa ma sune cum ai zis tu nu stiu cine sa imi zica sa vorbesc mai putin ca ma urecheaza.
    Nu toti isi permit abonamente de 30 de euro pe luna ca sa aibe viteze 4G, nu toti au nevoie de 4g, personal mi se incarca orice clip de youtube instant si asta numesc eu un internet decent.
    Continuati voi si dati-le la orange si la ceilalti operatori de telefonie mobila cate 30-50 euro pe luna, iar cei care nu avem nevoie de minciuni ramanem pe 5 euro asa cu bune si rele, dar macar sunt 5 euro.
    P.S. Taica-meu are abonament la orange de 30 Euro si dupa ce s-au consumat cei 2gb de “internet nelimitat”, l-au taxat cu 73 de euro in plus ca de, taica-meu nestiind sa foloseasca la capacitate maxima telefonul, s-a facut backup automat la poze si video prin google+ .

    “Nelimitat” va da si orange, Telekon si Vodafon.

  45. Foarte util articolul si comentariile ce urmeaza. Acum sunt in dilema in privinta alegerii viitoare.

    Sa cumpar un iPhone 6(64BG) la liber cu 800euro plus 5 euro abonamentul de la digi, in 2 ani cost total tel+abonament 920 euro.
    Sau contract la Orange(am ceva beneficii fata de abonament standard), cu Pantera 25 pe 2 ani(eu as avea 20 euro abonament pe luna) si pret Phone 6(64BG) 539euro. In 2 ani cost total ar fi 1019euro.

    Referitor la Digi conteaza si planul lor de extindere.Trebuie mai multe statii de baza sa acopere cererea de date intrucat si calitatea scade daca ai prea multi abonati care trec al Digi dar reteaua nu o adaptezi conform marimii ei.
    P.S. Timp de o sap(acum o sapt)t era cineva in US si putea sa imi cumpere un iPhone de acolo, dar nu a fost pe stoc in Apple store :(. Cerere mare domne’..desi trebie avut grija ca se indoaie:(.

  46. De ce nu faceti comparatie cu ce ofera alte companii de telefonie la echivalentul a 5 euro?
    Eu am Optim Nelimitat pe un 5S si altul pe M8. Si nu am de ce sa ma plang.
    Sa se planga ala de-i face pe altii saraci ca s-au dus la Digi, cand el nu are bani sa-si faca un tatuaj pe frunte ca plateste intr-o luna la un telefon cat platesc eu intr-un an la doua!

  47. Mda…cred ca e a doua sau a treia oara cand zaone are ceva impotriva telefoniei rds (probabil are bonusuri la aia de ii dau 4G). La fel si atunci, ca si acu, majoritatea s-au declarat multumiti de abonamentul Optim Nelimitat. Chestia e foarte simpla, nu oricine castiga din reclame sau marketing si multi poate muncesc greu ptr minimul pe economie iar abonamentul e potrivit. Intradevar, ptr cei “cu 3 OO” pot sa plateasca “premium” pentru aceleasi servicii sau chiar pentru mai putin si mai sunt cei care isi permit si isi doresc calitate dar deja vorbim despre servicii care au pret mult mai mare(uneori chiar nejustificat de mare) si te duci o data la munte si constati ca treaba nu e ca in reclame. La fel ca si zaone, sunt client abonat la rds de peste 8 ani doar pe partea de internet si pot sa zic ca au si bune, au si rele. Din ce am vazut in ultimele 2 luni, de cand au inceput sa cam scoata “factorul uman” din luarea deciziilor privind administrarea serviciilor furnizate, parca se rezova un pic altfel problemele (sper sa continue) si asta fara sa am nimic de castigat din “exprimarea opiniei proprii”. Eu sper ca initiativa lor cu Optim Nelimitat sa determine ceilalti operatori sa ofere servicii si mai bune la aceleasi tarife, ca pe mine asta ma incanta nu lauda ca au retele 4G care merg in functie de bulan si zona.
    @Adrian, te incadrezi in categoria “cu 3 OO”??? Cel mai bun serviciu e cel care iti faciliteaza rezolvarea problemelor intr-o perioada de timp cat mai scurta cu costuri minime..o regula simpla a economiei…dar din ce vad, ori e tata “sponsor” ori esti in drum spre grinda…

  48. ..mda…ce-mi place eroarea cu “ne pare rau, aceasta pagina nu este accesibila”…revenind la costuri..pana imi apare si mie postul pe site (asta daca nu il sterge intentionat zaone 😀 )

  49. folosesc digi in spania de 1 an .. 8€ 1G plus 15€ 800min in orice retea si 2000 min in digi spania sau romania.. si cunosc foarte multi spanioli care au trecut pe digi. vorbesc de cartela fara abonament o asemenea oferta la vodafone spania costa 60€ dupa terminarea traficului viteza scade la 30kbs suficienta pentru viber si whatspp limita cu viteza scazuta e de 5G.

  50. Digi funcționează pe rețeaua unui mare operator din România !!! Așa sunt si in Europa fel si fel de rețele ieftine care fhnctioneaza pe rețelele celor de la Vodafone sau orange!! Poate este cineva care știe pe ce rețea funcționează Digi in România

  51. Asa e la noi in Ro, ne permitem sa avem masini scumpe dar sa stea in parcare, teleFOAME de ultimu racnet dar fara minute si bani de pariuri si lista ar putea continua dar se intelege ce vreau sa spun. Daca exista un abonament de 5 euro parca ar fi o ofensa la adresa acestora. Pai platiti fratilor 59 de euro pentru ca sa stie LUMEA ce bogati sunteti

  52. @Zaone:am si eu un mic si consider pertinent comentariu: am fost abonat la Orange 17 ani,acum sunt unul din “portatii” la Digi Mobil.Motivele portarii sunt multiple ,dar unul destul de important este exact netul mobil.La DM NELIMITAT(4€/luna), la Orange 50MB(5€/luna).cat despre acoperire nu fug de pe un deal sau depe un munte pe altul sa nu am acoperire , dar si daca ar fi asa tot am atentie 100MB roaming national. Deci unde e mai OK ? sau economic vorbind: 50MB=5€ ori 100MB=4€???Q.E.D.

  53. Digi are un raport pret calitate foarte bun. Mercedes e mai bun ca Dacia dar raportul pret calitate nu e mai bun ( probabil 🙂

  54. Am si Orange, si intr-adevar, 4G-ul de la ei zbarnaie. Insa la 18 euro am doar 180 nationale si 450 mega de net. Mai am 1800 min in Orange care nu ma ajuta. O oferta putin mai buna se face cu prelungire pe 2 ani, si nu ma intereseaza. Si asa mai am jumatate de an de stat. Oferta aia cu 1 giga pentru cati ani ai la ei e vrajeala, am 10 ani si mi se ofera cate un giga pe luna timp de 10 luni pentru cei 10 ani, la fel cu prelungire. Extraoptiune de net Net Flash 8,93 EUR /luna ti se ofera 1 gb. As fi curios de un abonament nelimitat cu 5 gb de net inclusi la Orange. Vad un cangur de16 euro cu 500 minute nationale si 1 gb de net incluse. Si sa dau 40-50 euro diferenta pe luna sa am aceleasi valori ca la Digi doar pentru viteza mai mare de net, care oricum se limiteaza si la Orange, nu cred ca se merita nici pentru cei care invart banii cu lopata. Raportul calitate / pret e imens. Pana la urma despre asta vorbim.

  55. Am avut o cartela de la Digi cu optiunea Optim Nelimitat pt o saptamana. A venit un baiat la usa, mi-a spus ca imi lasa cartela pt 14 zile fara absolut nicio obligatie (implicit cost zero) pentru a o testa, iar daca eram multumim, ii spusesem ca fac portare la ei de la Telekom (tocmai imi expira abnamentul). Am folosit cartela timp de o saptamana in Bucuresti si in provincie, zona Teleorman pe un iphone 5S. Internetul slabut in comparatie cu ce aveam de la Telekom (trafic nelimitat cu viteza pana la 21 mb/s), iar unde intram pe semnal de la Vodafone, se intampla destul de des sa raman fara semnal. Dupa 7 zile am returnat cartela, fara nicio problema au acceptat-o, dar la final mi-au spus ca trebuie sa platesc in jur de 1-2 euro pt perioada in care am folosit cartela, ca asa se procedeaza.

    Parerea mea este ca nu merita sa renunti, indifrent de ce retea esti, pentru a trece pe Digi. Pe langa servicii slabe, nu sunt nici seriosi, si isi pacalesc clientii.

  56. articol tendentios. am digi si sunt foarte multumit de net. cum poti sa spui ca e la limita decentei si inaccesibil? vrei printscreenuri?

  57. Sincer eu am de cateva luni ab la ei, cu totul full si nelimitat, pot spune doar ca am mici pb cu semnalul dar in rest nu am primit nimic(sms, telefon) de la ei, cu tpate ca vorbesc non stop in germania si fac ceva minute ….acum fiecare alege exact ce are nevoie.

  58. Salutare tuturor. Si eu sunt unul care a renunțat la Orange pt abonamentul de 5€ de la Digi si sunt mulțumit. Luați in considerare si faptul ca circul f mult in tara săptămânal si ajung des in zone in care se spune ca nu e semnal bun. De exemplu de la Sibiu la Brasov am semnal pe digi si si internet. Intr-adevăr acoperirea e mai slaba, dar mulțumitoare pt cei 5€ pe care ii plătesc. Ati omis un lucru important: la Digi 5€ sunt cu TVA inclus, pe cand la restul vorbim de tarife fara TVA. Daca mai puneți si 24% peste, diferențele sunt enorme si nejustificate.

  59. Digi își permite să te amenințe cu încetarea abonamentului deoarece încă nu găsești abonamente la fel de ieftine la concurență.

  60. Auzi ca la 800 de minute vorbite internațional te suna aia de la digi. Pai la 18 lei cu tva ce draq vrei? Eu sunt curios la O.V.T. cât ar costa 800 de minute pe mobil internațional.

  61. OAMENI BUNI IA GANDITIVA AR TREBUI CA TOTI SA LE MULTUMIM CELOR DE LA DIGI SA VA SPUN SI DE CE SI GARANTEZ CA NIMENI NU MA POATE CONTRAZICE PAI INAINTE SA APARA DIGI CE ABONAMENTE EXORBITANTE OFEREAU CEILALTI OPERATORI NU EXISTA CONCURENTA CRED CA ERAU CHIAR INTELESI SARLATANII SA MENTINA UN ECHILIBRU DE PRET DAR CUM A VENIT DIGI CU SUPER OFERTELE DE NECREZUT CHIAR IN ACEL MOMENT HOP SI HOTII ASTIA AU INCEPUT CU NELIMITATUL SI CU SCADEREA PRETURILOR IN CATIVA ANI DIGI O SA I SCOATA PE ASTIA DE PE PIATA O SA VEDETI PT CA DIGI STIE SA FACA MARKET.. PRETURI MINIMALE SI RECRUTARE IN MASA IAR CAT DESPRE PARTEA DE RETEA SEMNAL O SA I BAGE IN BUZUNAR PE RESTU PT CA E BAN LA JUCATOR SI BANUL SE INVESTESTE IN DEZVOLTARE NU SE BAGA LA CIORAP ORICUM SUNTEM A 7 TARA DE PE MAPAMOND LA VITEZA INTERNET SI ASTA DATORITA LOR ASA CA…..