iPad Pro va ajunge târziu pe piață, Q1 2015 va aduce o scădere a vânzărilor de tablete iPad

  iPad Pro este o tabletă pe care compania Apple se pregătește să o lanseze pe piață în cursul anului viitor și se pare că ea nu va fi disponibilă în magazine până în Q2 2014, adică cel mai devreme în luna martie, zvonuri inițiale dând drept sigură lansarea în perioada ianuarie – februarie. Conform unui analist cu informații veridice despre produse Apple nelansate, vânzările de tablete iPad vor scădea cu până la 50% în Q1 2015, compania Apple urmând a amâna lansarea iPad Pro pentru Q2 2015 din acest motiv. Conform analistului, doar maxim 10 milioane de tablete iPad ar urma să fie vândute în Q1 2015, cifram urmând a fi înjumătățită față de cea pe care Apple ar trebui să o înregistreze în Q4 2014.

We forecast iPad shipments will fall 54.5% QoQ to 9.8mn units in 1Q15, given a lack of new applications, tablet market saturation and slow season… We believe that, in a major shift, while Apple (US) used to be able to use new form factor designs to boost demand, it has failed to do so this time around. The lighter and thinner iPad Air 2 will face strong headwinds in increasing sales in 1Q15.

  În iPad Pro Apple va utiliza un panou pentru ecran fabricat dintr-un material nou, tableta urmând a avea rezoluțoe mare pentru ecran, o rată de răspuns mai bună față de actualele tablete și o saturație mai bună a culorilor. Practic Apple se așteaptă ca tabletele sale iPad să treacă printr-o perioadă extrem de proastă din punct de vedere al vânzărilor și acest lucru este normal din moment ce aceste produse nu mai sunt la fel de populare precum în anii anteriori, așa că rămâne de văzut ce evoluție vor avea ele.