Apple încearcă să liniștească utilizatorii după apariția celui mai periculos malware pentru iOS

  Masque Attack este cel mai periculos malware descoperit pentru platforma iOS în ultimii ani de zile, îar după un avertisment lansat de către guvernul SUA pentru clienții Apple, compania americană face primele declarații despre această problemă. Compania Apple susține că nu există în momentul de față vreun client care să fi fost afectat de către acest malware extrem de periculos, asta în ciuda fricii colective cu privire la el. Mai mult decât atât, compania Apple susține că atât iOS, cât și OS X au implementate măsuri de securitate care pot proteja utilizatorii de acest tip de malware.

We designed OS X and iOS with built-in security safeguards to help protect customers and warn them before installing potentially malicious software…  We’re not aware of any customers that have actually been affected by this attack. We encourage customers to only download from trusted sources like the App Store and to pay attention to any warnings as they download apps. Enterprise users installing custom apps should install apps from their company’s secure website.

  În final cei de la Apple le recomandă utilizatorilor să instaleze aplicații numai din App Store sau din website-urile companiilor la care sunt angajați, evitând website-urile neautorizate și ignorând alertele emise de către entități pe care ei nu le cunosc. Practic Apple încearcă să scadă importanța acestui malware deoarece existența sa îi afectează tentativele de a vinde iDevice-uri către marile companii, dar rezolvarea nu este aceasta. Apple va fi nevoită să lanseze o actualizare pentru sistemul de operare iOS pentru a rezolva acest malware extrem de periculos.

  Masque Attack este gândit pentru a modifica interfața oricărei aplicații terțe din App Store prin păcălirea utilizatorilor că instalează o actualizare pentru ea, hackerii putând mai apoi să le fure conturile de Facebook, Twitter, datele bancare și multe altele.