Apple îți spune cum să te protejezi împotriva celui mai priculos malware pentru iOS

  Masque Attack este cel mai periculos malware pentru platforma iOS lansat vreodată, compania Apple oferind săptămâna trecută un comunicat de presă prin care anunța că nu există deocamdată utilizatori infectați de către el. În ciuda acestui anunț, compania Apple a publicat totuși în cursul zilei de vineri un ghid menit să îi ajute pe posesorii de iDevice-uri să se protejeze de malware-ul ce îi poate lăsa fără o multitudine de date. În acest ghid compania americană prezintă sistemul implementat în iOS care ne anunță când primim o aleră de la o sursă necunpscută pentru instalarea de aplicații.

  După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, mesajul de alertă este similar cu cel afișat în momentul în care conectâm un iDevice la un calculator necunoscut, nouă cerându-ni-se acordul pentru a avea încredere în respectiva sursă sau nu. Practic în momentul în care accesăm un link care ne spune că ne poate instala o aplicație pentru iOS, va trebui să acceptăm sau nu ca acel link să ne permită să instalăm aplicații sau nu. Apple ne oferă  posibilitatea de a evita instalarea de aplicații infectate cu malware și vă recomand să apăsați butonul Don’t trust pentru orice fel de sursă necunoscută.

  În concluzie, iOS-ul conține deja sisteme de protecție împotriva instalarea malware-ului, însă depinde de noi să ne protejăm sau nu, mai ales că malware-ul infectează atât terminale cu jailbreak, cât și terminale fără.