Prima Pagina Apple Cota de piata a Apple depaseste 700 de miliarde de dolari

Cota de piata a Apple depaseste 700 de miliarde de dolari

Apple 700 miliarde dolari

  Dimineata va spuneam ca pretul actiunilor Apple pe bursa americana a crescut atat de mult incat acum compania este aproape de a depasi o capitalizare bursiera de 700 de miliarde de dolari si acest lucru s-a intamplat cu doar cateva zeci de minute in urma. Pentru prima oara in istoria sa, compania Apple a valorat peste 700  de miliarde de dolari pe bursa din SUA, pretul unei actiuni fiind de 119.36 dolari, iar acum vorbim despre noi recorduri, intreaga perioada septembrie – noiembrie oferind cresteri peste cresteri pentru pretul actiunilor companiei Apple.

Apple, compania de 700 de miliarde de dolari

iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt principalii “artizani” ai acestei cresteri, cele doua terminale avand vanzari atat de mari incat analistii americani au recomand oricui sa cumpere actiuni ale companiei Apple. Cu doi ani de zile in urma se spunea ca Apple ar putea fi prima companie care ar putea valora 1 miliard de dolari si desi atunci afirmatia parea comica, iata ca acum ea pare a fi cat se poate de apropiata de adevar. Spun asta deoarece Apple se pregateste pentru cel mai bun trimestru fiscal din istoria sa cu vanzari de peste 70 de milioane de terminale iPhone si incasari de peste 60 de miliarde de dolari, deci pretul actiunilor va creste constant in urmatoarele luni.

 • marius

  Poate valoarea de piata..

 • Danbv

  Si unii spuneau ca ii paste falimentul cu tim cook

 • andrei

  Am inteles totusi ca Tim ar fi vandut toate actiunile ce le detine la Apple cu cateva zile inainte de lansarea iphone 6. Se astepta la un esec poate.

 • @andrei: Ai inteles gresit, nu Tim Cook a vandut, ci un CFO al GT Advanced.

 • Apple4ever

  Asta in timp ce Samsung scade cu 40% la vanzari si 60% la profit….intr-un an!

 • bcn_camera

  market value = valoarea de piață (milioane de dolari)

  market share = cota de piață (procente)

  shares = acțiuni (dolari bucata)

  sunt confuzii în redactare.