Rezolva problemele Wi-Fi in OS X Yosemite

OS X Yosemite 10.10 a fost lansat luna trecuta, cu o actualizare importanta publicata cu doar doua saptamani de zile in urma, dar niciuna dintre aceste versiuni nu a adus vreo rezolvare pentru o problema importanta ce impiedica utilzarea corecta a conexiunilor Wi-Fi.

OS X Yosemite

O multitudine de posesori de Mac-uri care ruleaza una dintre cele doua versiuni ale OS X Yosemite au raportat problemele pe care Apple nu se rezolva si ele se rezuma fie la imposibilitatea de a se conecta la retele Wi-Fi, fie la imposibilitatea de a naviga pe internet in conditii decente. Conexiunile Wi-Fi in OS X Yosemite sunt extrem de lente in anumite cazuri, in timp ce in altele deconectarea de la un hotspot se face la doar cateva zeci de minute de la prima conectare la el.

Cum rezolv problemele Wi-Fi  in OS X Yosemite

Saptamana aceasta a aparut in Cydia un tweak numit WiFried care rezolva probleme similare in iOS 8 pentru iPhone, iPad si iPod Touch, iar el avea la baza o dezactivare a sistemului AirDrop si a daemon-ului AWDL care il controleaza. Se pare ca problema care exista in iOS pentru AirDrop ar exista si in OS X Yosemite, iar dezactivarea completa a acestui serviciu ar fi singura solutie pentru utilizatorii care au probleme in a folosi conexiunile Wi-Fi in propriile Mac-uri.

sudo ifconfig awdl0 down

Orice posesor de Mac care intampina probleme in utilizarea conexiunilor Wi-Fi trebuie sa deschida aplicatia Terminal din folderul Utilities, si sa ruleze comanda de mai sus introducand la cerere si parola de administrator. Dupa rularea acestei comenzi este necesara o repornire a Mac-ului vostru, serviciul AirDrop fiind activat pentru a permite utilizarea in conditii normale a functionalitatii Wi-Fi pana cand Apple va gasi de cuviinta sa isi repare problemele.

Avand in vedere ca nimeni nu stie cand sau daca Apple va rezolva problema, alta solutie nu aveti in momentul de fata si daca oricum nu folositi AirDrop, atunci nu aveti ce pierde.