Prima Pagina AirDrop Rezolva problemele Wi-Fi in OS X Yosemite

Rezolva problemele Wi-Fi in OS X Yosemite

OS X Yosemite 10.10 a fost lansat luna trecuta, cu o actualizare importanta publicata cu doar doua saptamani de zile in urma, dar niciuna dintre aceste versiuni nu a adus vreo rezolvare pentru o problema importanta ce impiedica utilzarea corecta a conexiunilor Wi-Fi.

OS X Yosemite

O multitudine de posesori de Mac-uri care ruleaza una dintre cele doua versiuni ale OS X Yosemite au raportat problemele pe care Apple nu se rezolva si ele se rezuma fie la imposibilitatea de a se conecta la retele Wi-Fi, fie la imposibilitatea de a naviga pe internet in conditii decente. Conexiunile Wi-Fi in OS X Yosemite sunt extrem de lente in anumite cazuri, in timp ce in altele deconectarea de la un hotspot se face la doar cateva zeci de minute de la prima conectare la el.

Cum rezolv problemele Wi-Fi  in OS X Yosemite

Saptamana aceasta a aparut in Cydia un tweak numit WiFried care rezolva probleme similare in iOS 8 pentru iPhone, iPad si iPod Touch, iar el avea la baza o dezactivare a sistemului AirDrop si a daemon-ului AWDL care il controleaza. Se pare ca problema care exista in iOS pentru AirDrop ar exista si in OS X Yosemite, iar dezactivarea completa a acestui serviciu ar fi singura solutie pentru utilizatorii care au probleme in a folosi conexiunile Wi-Fi in propriile Mac-uri.

sudo ifconfig awdl0 down

Orice posesor de Mac care intampina probleme in utilizarea conexiunilor Wi-Fi trebuie sa deschida aplicatia Terminal din folderul Utilities, si sa ruleze comanda de mai sus introducand la cerere si parola de administrator. Dupa rularea acestei comenzi este necesara o repornire a Mac-ului vostru, serviciul AirDrop fiind activat pentru a permite utilizarea in conditii normale a functionalitatii Wi-Fi pana cand Apple va gasi de cuviinta sa isi repare problemele.

Avand in vedere ca nimeni nu stie cand sau daca Apple va rezolva problema, alta solutie nu aveti in momentul de fata si daca oricum nu folositi AirDrop, atunci nu aveti ce pierde.

 • Mario

  Rezolvarea corecta este urmatoarea:
  1. Se identifica interfata WiFi prin care se face comunicatia. Poate fi awdl0, awdl1 etc. In mod normal o sa gasiti awdl0;
  2. Se da in terminal comanda “sudo ifconfig awdl0 down” (atentie, o sa ceara parola de admin), comanda care opreste interfata.
  3. In acelasi terminal se mai da inca o comanda, “sudo ifconfig awdl0 up”. Dupa 1-2 secunde ar trebui ca WiFi-ul sa porneasca. Nu mai este nevoie de reboot.
  In comenzile de mai sus am presupus ca interfata WiFi este awdl0. Daca este alta, inlocuiti corespunzator in comenzile de mai sus.
  Enjoy!

 • Catalyn

  la mine a mers cu un PRAM Reset… xD

 • alex24buc

  E scandalos ce se intampla in yosemite 10.10 cu reteaua wireless. Conexiunea wifi este lenta si uneori navigarea pe net devine chiar imposibila. Trebuie mentionat ca aceasta problema apare si ca uramare a interferentei dipozitivelor bluetooth cu reteaua wireless. Eu unul am magic mouse si singura modalitate pentru a face sa mearga conexiunea wireless decent in yosemite e sa dezactivez bluetooth-ul. In caz contrar conexiunea e foarte lenta.
  Mentionez ca nu am intampinat astfel de probleme in mavericks. Este rusinos pentru apple sa lanseze un sistem de operare care genereaza conficte intre wireless si bluetooh si totodata frustrant pentru mine ca la un notebook cu configuratia de top (macbook pro retina 15) la peste 10.000 de ron sa am parte de astfel de experiente pe care nu mi le imaginam sa le intalnesc la acest produs.

  Rog pe cei care au si dispozitive bluetooth conectate sa testeze conexiunea wireless in yosemite cu solutia de remediere prezentata de Zaone, caruia ii multumesc ca se intereseaza si de utilizatorii de MAC, si sa imi confirme ca functioneaza si in aceste cazuri. Am instalat deja de 2 ori yosemite pe curat si chiar nu mai am rabdare de inca o instalare esuata.
  Va multumesc.

 • john

  puneti windows – nu face probleme cu WIFI .
  E jenant ca un sistem de operare atat de limitat in ce priveste suportul hardware , sa nu fie capabil sa sustina nici macar functionarea corecta a putinelor configuratii suportate .
  Valabil si pt iOS , care are probleme din totdeauna cu WIFI, bluetooth , semnal etc .

 • Marius

  Merge cu pram reset!