Iata de ce jailbreak-ul are un viitor si dupa lansarea TaiGJBreak

iOS 8.1.1 jailbreak a fost lansat in cursul acestei zile de catre o companie chinezeasca numita Taig si el este compatibil inclusiv cu iOS 8, iOS 8.0.2, iOS 8.1 sau iOS 8.2 beta 1.

iOS 8.1.1 jailbreak

Avand in vedere ca in trecut echipele de hackeri care au dezvoltat solutii de jailbreak similare au avut grija sa nu distruga exploit-uri importante decat atunci cand lucrurile au meritat intr-adevar, acum probabil multi se intreba de ce avem TaiGJBreak. Aceasta solutie de jailbreak a venit la doar o luna de zile distanta de una anterioara numita Pang8, ea fiind lansata in timpul unei perioade de disponibilitate beta a iOS 8.2 si va fi cu certitudine blocata in aceasta versiune a sistemului de operare.

TaiGJBreak este o solutie de jailbreak intermediara cu o durata de viata la fel de scurta precum Pangu8, dar nu trebuie sa va temeti deoarece ea a fost gandita in acest mod de catre hackerii chinezi care au produs-o. Conform hackerilor i0n1c si MuscleNerd, dezvoltatori de solutii de jailbreak, TaiGJBreak foloseste exploit-uri vechi care nu au fost inchise de Apple, deci nu vorbim despre distrugerea vreunui exploit nou si necunoscut companiei americane pentru a face untethered jailbreak.

TaiGJBreak temporar si aproape inutil

TaiGJBreak a fost lansat de chinezi doar in baza unei puternice motivatii de a culege bani de la companiile care distribuie aplicatii piratate in China in momentul de fata, acesta fiind singurul lucru care mai motiveaza lansarea unor asemenea programe. Din pacate actualele solutii de jailbreak nu mai sunt dezvoltate in beneficiul utilizatorilor, ci doar pentru a culege bani de la companii dornice sa faca si mai multi bani prin distribuirea de continut piratat, dar oare conteaza acest lucru?

Din punctul meu de vedere conteaza prea putin motivatia din spatele hackerilor care dezvolta solutii de jailbreak si nimeni nu face absolut nimic gratuit, asa ca remuneratia trebuie sa existe si sa fie pe masura muncii. Problema cu acesti hackeri este ca ei fura exploit-urile altora si le folosesc pentru a obtine, bani dar oare cine mai este uimit de faptul ca in China exista oameni care fura fara rusine munca altora si se folosesc de ea pentru a obtine bani?

In final merita mentionat faptul ca aceasta competitie care exista intre hackerii si companiile din China pentru a produce solutii de jailbreak va genera si multe programe similare in viitor.