Apple inca nu poate suplini cererea pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus

La mai bine de 2 luni de zile de la lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus, compania Apple are in continuare probleme cu suplinirea cererii de terminale pe pietele de pe intregul glob, asta in ciuda unei cresteri seriase a productiei.

iPhone 6 stoc redus

Daca modelele ieftine ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt disponibile in cantitati decente in magazinele Apple si cele ale partenerilor, modelele cu 64 GB sau 128 GB spatiu de stocare raman in continuare greu de achizitionat. Compania Apple le-a cerut propriilor parteneri sa creasca productia zilnica de unitati in propriile fabrici si in ciuda respectarii acestei cereri, stocurile raman in continuare restranse in multe zone de pe glob, desi ne apropiem de perioada Craciunului.

Analizand vanzarile marilor operatori de telefonie mobila din SUA, analistii americani au aflat ca modelele cu 16 GB spatiu de stocare ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost cele mai bine vandute smartphone-uri in ultimele luni, ocupand primele doua pozitii. Noul Samsung Galaxy Note 4 a fost, in schimb, plasat pe pozitia a patra in top, iar asta confirma problemele pe care compania coreeana le are in ceea ce priveste vanzarile globale de smartphone-uri.

In fiecare an compania Apple a avut diverse probleme in ceea ce priveste disponibilitatea noilor sale iPhone-uri, iar anul acesta lucrurile nu sunt diferite din vreun punct de vedere. Pentru Apple, aceasta indisponibilitate a modelelor cu spatiu de stocare mare inseamna bani pierduti din cauza clientilor care refuza sa achizitioneze modelele ieftine, asa ca ramane de vazut daca americanii vor inregistra intr-adevar vanzari de 70 de milioane de unitati de terminale iPhone.

3 COMENTARII