Swiftkey il ajuta pe Stephen Hawking sa comunice de 2 ori mai repede cu lumea din jurul sau

Swiftkey este una dintre cele mai populare tastaturi terte pentru terimnale, mobile, in timp ce Stephen Hawking este un renumit fizicna, care din pacate este victima unei boli care i-a paralizat aproape intregul corp.

Swiftkey Stephen Hawking

Timp de cateva decenii Stephen Hawking a folosit sisteme Intel care recunosc miscarile unui muschi al fetei pentru a scrie cuvinte ce sunt mai apoi “rostite” de un difuzor, insa cu ajutorul Swiftkey acest sistem a fost imbunatatit. Cei de la Swiftkey au anuntat in cursul acestei zile ca dupa doi ani de colaborare cu Intel au reusit sa dubleze viteza cu care Stephen Hawking poate comunica cu lumea din jurul sau in viata de zi cu zi.

We built a bespoke version for Stephen, adapting it to suit the particular challenges he faces, whether he is giving lectures, writing chapters of a new book or engaging in conversation,” wrote Joe Osborne, SwiftKey’s SDK team lead. “We estimate that our technology has roughly doubled Professor Hawking’s speech rate to date. By understanding the way he uses language, SwiftKey’s technology makes it faster and easier for Stephen to communicate, leaving him more time to consider the secrets of the universe.

Stephen Hawking beneficiaza acum de un sistem personalizat creat de catre Swiftkey care ofera sugestii pentru cuvinte si autocorectare in baza cuvintelor scrise in trecut si a miscarilor muschiului fetei, totul pentru a interpreta cat mai corect intentiile fizicianului. Pe parcursul vietii sale Hawking s-a folosit de acest tip de sisteme pentru a comunica cu lumea din jurul sau, insa de acum incolo totul se va desfasura mult mai repede.

Stephen Hawking este in continuare profesor universitar, deci scrie carti si tine cursuri in cadrul Cambridge, astfel ca imbunatatirile aduse de catre Swiftkey pentru sistemul Intel sunt cruciale pentru activitatea sa de zi cu zi si probabil vor sta la baza unor imbunatatiri radicale ale sistemelor create pentru persoane precum el.