HTC One M9 si HTC One M9 Prime – primele detalii despre ecran, componente si lansare

HTC One M9 este viitorul smartphone high-end pe care HTC se pregateste sa-l lanseze pe piata, iar astazi aflam primele detalii cu privire la ecran, componente interne si lansare.

HTC One M9

HTC One M9 este, dupa cum probabil v-ati dat deja seama, succesorul batranului HTC One M8 si pentru el compania HTC intentioneaza sa renunte la denumirea UltraPixel pentru camera principala. Separat de acestea, HTC One M9 urmeaza sa includa doar o serie de componente noi fara modificari importante pentru design, astfel ca daca va asteptati la un smartphone cu adevarat competitor pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, HTC nu va veni cu ceva extraordinar.

Separat de HTC One M9, cei de la HTC pregatesc un HTC One M9 Prime care va avea specificatii superioare primului model, dar nu va oferi vreo functionalitate in plus, astfel ca vom vorbi probabil doar despre o diferenta in ceea ce priveste ecranele. Atat HTC One M9, cat si HTC One M9 Prime urmeaza sa fie lansate pe piata in aproximativ aceeasi perioada, asa ca HTC va incerca sa imite strategiile competitorilor sai pentru a oferi utilizatorilor mai multe optiuni pentru achizitie.

HTC One M9 ecran, camera si baterie

Conform primelor zvonuri, HTC One M9 urmeaza sa includa:

  • Ecran: 5.5-inch cu rezolutie 2K de 2560 x 1440 pixeli;
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 805
  • RAM: 3GB
  • Spatiu de stocare: 32GB, 64GB, 128GB
  • Difuzoare: frontale stereo
  • Camera: 16-megapixeli cu stabilizator optic de imagine
  • Batterie: 3500mAh
  • Carcasa: aluminiu cu ecran protejat de Gorilla Glass 3

Practic HTC One M9 va deveni un competitor direct pentru iPhone 6 Plus si Samsung Galaxy Note 4 in momentul lansarii pe piata, iar daca HTC One M9 Prime va avea un ecran mai mare, atunci va concura direct cu Google Nexus 6. Acestea fiind spuse, cei de la HTC pregatesc un competitor nou inclusiv pentru Samsung Galaxy S6 despre ale carui detalii noi v-am vorbit in cursul serii trecute.