iPhone-ul se “transforma” intr-o pisica multumita unui nou brevet de inventie al Apple

Daca ati trait vreodata cu frica faptului ca iPhone-ul vostru v-ar putea cadea din mana si s-ar putea lovi de asfalt distrugandu-si ecranul, intr-un mod similar cu cel intalnit de mine, atunci Apple are un brevet de inventie nou pentru voi.

iphone pisica

In imaginea de mai sus aveti descris un mecanism trimis de catre compania Apple spre brevetare cu mai bine de un an de zile in urma, el putand ajuta iPhone-urile noastre sa evite de unele singure posibila distrugere a componentelor interne. Sistemul presupune implementarea unor senzori in terminale care ar detecta o posibila cadere si ar permite schimbarea centrului de greutate al terminalului pentru a impiedica distrugerea componentelor interne importante.

Practic, daca ati vazut ca pisicile cad tot timpul in picioare, iPhone-urile vor cadea tot timpul pe partea care contine cele mai putine componente importante, astfel salvandu-l pe utilizator de la efectuarea de reparatii nedorite. Pentru a detecta caderea compania Apple se poate folosi de giroscop sau GPS in actualele terminale, sau de catre senzori ultrasonici in viitoare terminale, astfel ca dispozitivele ar sti din timp cand ar trebui sa efectueze operatiunile necesare pentru a se proteja.

Discutand acum despre protectia efectiva, se pare ca vibratiile unui motor vibrator ar fi suficiente pentru a schimba unghiu de cadere al unui terminal aflat in aer, iPhone-urile celor din Cupertino continand deja o asemenea componenta. In alte cazuri Apple ar fi nevoita sa implementeze mecanisme mult mai complicate pentru a schimba centrul de greutate al unui terminal, totul aplicandu-se in principal pentru iPhone-uri si mai putin pentru tabletele iPad mai mari si mai grele.

Practic Apple descrie o metoda prin care ne-ar putea scuti de ecrane crapate si ne-ar lasa doar cu carcase usor indoite sau zgariate, insa sunt de parere ca asemenea mecanisme nu vor ajunge vreodata in terminalele noastre mobile.

Voi ce credeti? Vom avea iPhone-uri care vor cadea tot timpul “in picioare” ?