Firefox pentru iOS va fi lansat in App Store, iata detaliile

Firefox este unul dintre cele mai utilizate browsere de pe glob, compania Mozilla dezvoltand versiuni ale sale pentru PC-uri si unele platforme mobile, iOS-ul nefiind una dintre ele.

Firefox iPhone iOS

Desi Mozilla anuntase in trecut ca nu are vreo intentie de a dezvolta o versiune a Firefox pentru platforma iOS si terminalel iPhone, in cursul noptii trecute organizatia a schimba strategia, cnfirmand faptul ca browserul va ajunge in App Store. Firefox si-a pierdut o buna parte din cota de piata in anii anteriori lansarii Google Chrome, iar inexistenta sa pe platforma celor de la Apple reprezinta o mare problema, CEO-ul Mozilla incercand sa o rezolve.

Ceid e la Mozilla au refuzat sa lanseze Firefox pentru iPhone si iPad deoarece Apple nu permitea decat utilizarea platformei webikit pentru browserele disponibile in App Store, insa incepand cu iOS 8 lucrurile s-au schimbat. Apple permite acum dezvoltarea de browsere terte care au performante la fel de bune precum cele ale browserului Safari, insa nu permite setarea lor ca browsere implicite, asa ca link-urile deschise din aplicatiile din iOS vor fi incarcate tot in Safari.

In aceasta idee, cei de la Mozilla vor fi nevoiti sa foloseasca tehnologii ale Apple pentru a dezvolta Firefox pentru iPhone si iPad, dar asta nu ii va opri din tentativa de a aduce browserul in App Store. Cei de la Mozilla nu prea au de ales in momentul de fata avand in vedere scaderea continua a cotei de piata a browserului, iar disponibilitatea pentru iPhone si iPad cu siguranta va atrage un numar foarte mare de utilizatori noi pentru Firefox.

In momentul de fata nu se stie cand va fi lansat Firefox pentru iPhone si iPad, dar de indata ce va fi disponibil va voi anunta.