Firefox pentru iOS apare intr-o prima versiune

Firefox iPhone iOS  Saptamana aceasta am aflat pentru prima oara ca Firefox pentru iOS este dezvoltat de catre compania Mozilla intr-o tentativa de a castiga utilizatorii de terminale mobile cef olosesc Safari sau Google Chrome in platforma iOS. Desi compania americana nu a oferit o posibila data la care va pune in distributie prin App Store browserul Firefox, iata ca acum doua saptamani de zile a fost initiat un proiect github in care Mozilla a pus la dispozitia publicului larg un prim build al Firefox pentru iOS.

  In aceasta pagina gasiti toate fisierele care pot fi compilate intr-o aplicatie browser pentru iOS, ele sunt oferite de catre Mozilla, acel director disponibil in cadrul Github fiind identificat ca apartinand companiei americane. Daca aveti indemanarea necesara pentru a putea compila fisierele intr-o aplicatie pentru iPhone sau iPad, atunci va veti putea juca cu primul build beta al browserului Firefox pentru iOS, insa nu trebuie sa va asteptati la foarte multe.

  Unii dintre cei care au incercat compilarea fisierelor sustin ca ea nu decurge cu succes, in timp ce altii n-au avut prea mult noroc in a utiliza cat de cat browserul, insa cei de la Mozilla sutin ca actualizeaza in mod constant fisierele pentru a imbunatati browserul. In momentul de fata este sigur ca Firefox pentru iOS va fi lansat in 2015 in App Store, dar nimeni nu poate sti daca il vom avea disponibil la inceputul anului, sau in a doua parte a sa.

  Desi nu am mentionat in articol, nu puteti instala o versiune compilata a Firefox pentru iOS decat daca aveti jailbreak facut.