Apple – iata planurile pentru dezvoltarea unui sistem de realitate virtuala

Saptamana trecuta v-am vorbit despre un sistem de realitate virtuala pe care compania Apple il dezvolta in momentul de fata si pentru care face angajari prin intermediul propriului website, iar astazi aflam detalii suplimentare.

Apple realitate virtuala

Conform unor noi oferte de munca publicate de catre compania Apple, ea este interesata sa produca interfete de utilizator cinematice si un sistem de gaming bazat pe realitate vortiala si o casca pe care utilizatorii trebuie sa o poarte. Apple a publicat o multitudine de oferte de munca pe propriul website pentru dezvoltarea unui asemenea sistem, ele oferind o gama extrem de diversificata de detalii in legatura cu planurile celor din Cupertino.

Play a part in the next revolution in user experience by delivering cinematic user interfaces and simplifying human interface in fundamental ways. Build a team to develop new user interaction solutions, while working on innovative products… This engineer will create high performance apps that integrate with Virtual Reality systems for prototyping and user testing.

Apple angajeaza ingineri specializati pe dezvoltarea de jocuri ce au la baza realitatea virtuala si care sunt capabili sa combine realitatea augmentata cu realitatea virtuala in jocuri dedicate utilizatorilor. Separat, Apple angajeaza dezvoltatori care sunt familiari cu platforme de realitate virtuala existente pe piata in momentul de fata, mai exact experti in Oculus Rift sau Leap Motion, Apple urmand a concura direct cu ele prin lansarea unui asemenea produs.

Apple va lansa un sistem de realitate virtuala

In final, Apple cauta ingineri care sunt familiari cu motoarele grafice Unity si Unreal, ele urmand a sta cu siguranta la baza viitoarelor jocuri pe care cei din Cupertino ar urma sa le lanseze pe piata impreuna cu acest sistem. Desi Apple testeaza de ceva vreme sisteme de realitate virtuala, compania americana nu a aratat in mod public foarte mult interes pentru dezvoltarea lor, dar acest lucru este cat se poate de normal pentru un asemenea proiect.

Daca Apple va decide sa lanseze pe piata un sistem de realitate virtuala, el trebuie sa fie mai bun decat Oculus Rift, Leap Motion sau Samsung Gear VR, iar daca ne uitam la ceea ce a facut Apple in trecut, putem spune ca ne asteapta un produs grozav.