Apple dezvolta aplicatii pentru realitate virtuala

Apple maps realitate virtuala

  Compania Apple lucreaza in mod constant pentru a oferi cele mai bune experiente pentur utilizarea propriilor produse si a aplicatiilor dezvoltate pentru ele, iar o recenta oferta de munca publicata pe website-ul sau ne spune ca Apple intentioneaza sa creeze un sistem de realitate virtuala. Compania din Cupertino cauta ingineri specializati pe realizarea de grafica 3D, sisteme de realitate virtuala si realitate augmentata, ele urmand a fi cle mai probabil implementate fie in aplicatiile oficiale disponibile pentru iDevice-uri, fie direct in sistemele de operare concepute de catre ea.

  Fara a oferi detalii suplimentare in oferta de munca publicata pe website-ul sau, Apple pare sa fie interesata sa foloseasca fie camerele frontale ale produselor sale, fie diverse alte camere 3D pentru a crea o realitate virtuala, augmentata in jurul nostru. Intregul concept pare simipar cu cel prezentat in cursul zilei de ieri pentru carcasa Pinć, ea folosind un terminal iPhone si o camera frontala pentru a crea in fata ochilor nostri un sistem virtual de realitate augmentata ce poate fi controlat folosind gesturi utilizate in mod normal pentru a interactiona cu un ecran tactil.

Apple realitate augmentata

  Pentru a intari ideea ca Apple incearca sa revolutioneze sistemele de realitate augmentata, un brevet de inventie inregistrat recent pentru cei din Cupertino prezinta un sistem similar cu cel disponibil in prototipurile Oculus Rift. In acest sistem observati ca Apple descrie utilizarea unei perechi de ochelari care acopera ochii utilizatorului pentru a afisa interfata virtuala si a permite interactiunea cu ea folosind gesturi intreprinse in fata noastra. Avand in vedere ca tot mai multe companii dezvolta sisteme de realitate augmentata sau realitate virtuala, ramane de vazut in ce mod ar putea compania Apple sa reinventeze aceasta conceptie de interactiune cu proiectii ale meniurilor sistemelor de operare sau control si daca va reusi sa dezvolte un produs intr-adevar util.

2 COMENTARII

  1. Ma intreb daca am citit 10 articole fara sa ma impiedic de o greseala de scriere in peste 2 ani de cand va citesc…Chiar nu verifici inca o data inainte sa postezi? No offense!