CEO-ul Facebook sustine ca produsele Apple sunt vandute la supra-pret

Mark Zuckerberg este actualul CEO al companiei Facebook si intr-un interviu acordat celebrei reviste Time Magazine vorbeste Tim Cook, opiniile sale cu privire la o companie sustinuta de reclama, si pretul produselor Apple.

Mark Zuckerberg Facebook

Conform CEO-ului Facebook, Tim Cook considera ca o companie care isi sustine existenta doar in baza reclamelor este ridicola, dar si ca produsele Apple sunt vandute la supra-pret de catre compania americana. Prima afirmatie are la baza o declaratie data de catre Tim Cook in septembrie, el sustinand atunci ca in momentul in care o companie iti ofera un serviciu gratuit, tu ca si utilizator esti produsul sau si nu un client care se foloseste de serviciu.

A frustration I have is that a lot of people increasingly seem to equate an advertising business model with somehow being out of alignment with your customers,” Zuckerberg says. “I think it’s the most ridiculous concept. What, you think because you’re paying Apple that you’re somehow in alignment with them? If you were in alignment with them, then they’d make their products a lot cheaper!”

Mergand mai departe, Zuckerberg critica modelul de business al companiei Apple, aceasta comercializand produse la preturi foarte mari, el spunand ca Facebook a fost gandita ca o companie care sa fie accesibila oricui. In cazul Apple misiunea este cu totul alta, produsele fiind gandite pentru a fi accesibile unui numar mult mai restrans de persoane, iar acest lucru a adus atat de mult succes companiei Apple de-a lungul anilor si ii va aduce la fel de mult in continuare.

Our mission is to connect every person in the world. You don’t do that by having a service people pay for.

Diferentele de opinie intre misiunile celor doi presedinti de companii sunt normale si cu siguranta vor exista altele mult mai serioase in viitor, dar putini vor fi surprinsi de ceea ce vor mai spune ei.