Nexus 6 urma sa preia o functie populara a iPhone

Nexus 6 cititor amprenta

  Lansarea iPhone 5S cu un cititor de amprenta a motivat o multitudine de producatori de smartphone-uri Android sa preia ideea celor din Cupertino in propriile produse, iar Google a fost aproape de a intra in randul lor. Conform unor informatii aparute recent, cei din Mountain View au testat prototipuri ale Google Nexus 6 care au avut un cititor de amprente implementat pentru a permite securizarea terminalelor si a datelor.

  Codul sursa al Android-ului contine informatii privind testele facute de catre Google pentru un cititor de amprente disponibil in Google Nexus 6, insa mai mult decat atat, compania dezvolta si un API special pentru un sistem de citire a amprentelor. Cea mai recenta intrare cu privire la citirea amprentelor este din luna august a acestui an si se pare ca Google ar fi ales compania Validity Sensors pentru implementarea cititorului de amprente, ea fiind achizitionata de catre cei de la Synaptics in cursul anului trecut.

  Partea interesanta cu cei de la Validity Sensors este ca ei dezvolta tehnologii care permit implementarea de cititoare de amprente direct in ecranele smartphone-urilor, aceasta fiind cea mai buna solutie pentru terminalele Android fara butoane Home. Avand in vedere ca Google testeaza un API special pentru citirea amprentelor si securizarea Android-ului sau a datelor din aplicatii, se pare ca exista motive serioase sa credem ca in viitor vom vedea terminale Android care vor citi amprentele direct de pe ecran.

  Din pacate nu se stie cat va dura pana cand vor ajunge ele pe piata, insa se pare ca Google nu a intentionat sa copieze modul de implementare al cititoarelor de amprente in baza a ceea ce a facut Apple, ci a incercat sa vina cu ceva nou, inovator si extrem de util pentru Android, dar probabil tehnologia nu a fost pregatita pentru lansare.