Ce stie siri sa faca in romana ?

Siri in romana

  Siri este asistentul personal pentru iOS lansat de catre compania Apple in luna octombrie a anului 2011 si actualizat de-a lungul anilor pentru a oferi o functionalitate imbunatatita si suport pentru multiple limbi de pe glob. Din pacate romana nu se numara printre limbile suportate de catre asistentul personal, astfel ca Siri in romana se limiteaza doar la o singura functionalitate, cea care priveste scrierea dupa dictare, acolo asistentul personal descurcandu-se cat se poate de bine.

  Intr-un articol publicat la foarte scurt timp dupa lansarea iOS 8 beta 1 v-am vorbit in detaliu despre ceea ce poate sa faca asistentul personal Siri in romana si vorbim despre scrierea a orice fel de texte in baza dictarii facute de catre noi in limba romana. In imaginea de mai sus puteti vedea cum arata meniul prin care putem dicta texte in romana pentru Siri, totul fiind accesibil prin intermediul tastaturii virtuale care este disponibila in orice meniu al sistemului de operare.

Siri in romana – ce stie sa faca ?

Siri in romana

  Activarea functiei de scriere dupa dictare in limba romana folosind Siri se face din Configurari>General>Tastatura> Activati Dictarea, asistentul personal Siri nefiind activat automat pentru a putea folosi serviciul. In timpul utilizarii sistemului de scriere dupa dictare in limba romana, cuvintele noastre vor fi transmise catre serverele Apple pentru analizare si retrimitere catre Siri in vederea introducerii textelor in campurile de text, deci totul va fi vazut de catre compania Apple.

Siri in romana 1

  Activarea sistemului se face direct din tastatura iOS-ului folosind butonul reprezentat de un microfon care este pozitionat in partea stanga a butonului de introducere a spatierii intre cuvintele scrise in aplicatii. Dupa activare veti vedea un oscilator cu un background gri, acesta afisand o animatie in functie de ceea ce rostiti voi si de intensitatea cu care o faceti, testele fiind introduse in timp real in campurile de scriere pe masura ce le rostiti si Siri primeste cuvintele direct de la Apple.

  Din pacate Siri in romana nu inseamna si controlarea de functii ale sistemului de operare folosind direct asistentul, dar poate vom avea asa ceva si in viitor.