Angajatii Apple recunosc actiunile de stergere a melodiilor utilizatorilor din iPod-uri

iPod Classic proces

  Saptamana trecuta v-am spus ca in trecut compania Apple a sters din iPod-urile utilizatorilor sau muzica achizitionata din magazine de muzica terte, sincronizarea cu iTunes a produselor fiind “fatala” pentru continutul multimedia stocat in ele. Compania Apple a admis in proces ca a sters muzica din produsele sale numai in ideea de a proteja utilizatorii de posibile pericole, fosti angajati ai companiei din acea perioada confirmand acum actiunile intreprinse la comanda lui Steve Jobs.

  Apple a creat o intreaga echipa in cadrul sediului sau din Cupertino pentru a “combate” aceasta problema a muzicii instalate din magazine de muzica terte, angajatii sai avand rolul de a identifica melodiile si de a le bloca prin iTunes. Apple sustine in continuare ca totul a fost facut in ideea de a imbunatati securitatea utilizatorilor care ii foloseau iPod-urile, dar desigur ca vorbim despre actiuni ilegale care trebuie pedepsite printr-o amenda serioasa care sa o convinga sa nu mai actioneze simlar in viitor.

  Marturia inginerului care a vorbit ieri in fata unui juriu american a fost ultima din acest proces, decizia privind rezultatul sau final ramanand la juriul convocat pentru a lua o hotarare. In baza a ceea ce va decide juriul, va hotara si judecatorul care prezideaza cazul, asa ca ramane de vazut daca Apple va fi amndata sau nu in acest caz extrem de complex si de important.