Cum blochez un numar de telefon sau contact pe iPhone ?

blocare numar telefon contact iPhone

  Cum blochez un numar de telefon sau contact pe iPhone este una dintre intrebarile pe care le primesc frecvent de la utilizatorii produselor Apple si asta deoarece compania americana nu a implementat un sistem chiar atat de intuitiv pentru a face acest lucru. Saptamana trecuta v-am spus doar daca puteti bloca numere de telefon necunoscute pe terminalele voastre iPhone, iar acum va explic modalitatea prin care puteti bloca numere de telefon sau contacte prezente in agenda voastra de contacte.

  Incepand cu iOS 7 compania Apple a implementat un sistem care permite blocarea de numere de telefon sau contacte din agenda de contacte prin simpla apasare a unui buton, iar in imaginea de mai sus vedeti cum arata totul. Practic simpla accesare a informatiilor unui numar de telefon, sau a unui contact din agenda de contacte, efectuarea unui swipe de sus in jos si apasarea butonului Block, sau Blocati acest apelant / Blocati acest numar de telefon, va impoedica apelarea voastra de pe respectivul numar de telefon.

Blocare apel numar de telefon sau contact

blocare numar telefon contact iPhone 1

  Dupa ce ati blocat un numar de telefon sau un contact din agenda voastra de contacte, va intrbeati probabil daca exista vreo posibilitatea de a face deblocarea pentru a primi apeluri in viitor. Ei bine acest lucru este posibil in doua moduri, primul implicand accesarea meniului din care ati facut blocarea si alegand optiunea Unblock this Caller / Deblocheaza acest apelant, a doua implicand accesarea meniului Configurari > Telefon > Blocate si stergerea numerelor de telefon sau a contactelor de la care doriti sa mai primiti apeluri.

  Din pacate v-am spus ca nu puteti bloca numere necunoscute decat daca instalati aplicatia iBlacklist din Cydia, iOS-ul fara jailbeak neavand disponibila aceasta optiune pentru posesorii de terminale iPhone. Din pacate se pare ca Apple nu va implementa vreodata in iOS o asemenea optiune, asa ca nu va ganditi ca o veti primi la un moment dat, deoarece acest lucru are sanse infime sa se intample.

  Inainte sa inchei va spun ca blocarea numarului de telefon implica si blocarea posibilitatii de a apela acel numar de telefon, dar si de a primi sau trimite SMS-uri.