iPhone 6 si iPhone 6 Plus au nevoie de mai mult RAM

iPhone 6 si iPhone 6 Plus prezentare

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost lansate in luna septembrie de catre Apple, iar contrar tuturor zvonurilor cele doua terminale nu au 2 GB RAM, asta desi iPad Air 2 cu al sau chip A8X ofera o cantitate de RAM dubla fata de aceste smartphone-uri. Inca din primele zile de utilizare ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus am resimtit nevoia unei cantati suplimentare de RAM si v-am spus acest lucru, insa pe masura ce Apple a tot actualizat iOS 8 lucrurile s-au inrautatit, iar asta doar in Safari.

  Primul semn serios al faptului ca Safari are nevoie de minim 2 GB RAM pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus mi-a fost dat in ziua in care am publicat review-ul iPhone 6, atunci browserul Safari blocandu-se pe ambele terminale in incercarea de a incarca multiple imagini. Problemele au continuat cu diverse website-uri cu mult continut, iar actualizarile pentru iOS au facut lucrurile mai rele, totul culminand astazi cu review-ul pentru E-BODA AVATAR care a refuzat initial sa se incarce pe ambele terminale.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus au nevoie de 2 GB RAM

  Spre uimirea mea, oarecum nefondata, articolul nu a avut probleme in a se incarca pe Samsung Galaxy Alpha-ul pe care il folosesc pentru a testa internetul 4G+ al Orange, smartphone-ul coreenilor incarcand toate imaginile fara a i se bloca browserul. Safari pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus nu a fost la fel de cooperant si a decis sa se blocheze de aproape fiecare data cand am incercat sa incarc pagina, lucrurile revenind la normal cand am redus substantial dimensiunea pozelor.

  Faptul ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus nu pot incarca 9 imagini de dimensiune mare si Samsung Galaxy Alpha o poate face este o palma pe care Apple o primeste de la un sistem de operare pe care l-a criticat pentru performantele slabe. In ciuda performantelor inconstante ale Android-ului, realitatea este ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus aveau nevoie de 2 GB RAM, dar Apple nu a implementat acest lucru pentru ca iPhone 6s ar fi fost un upgrade mediocru nedorit de cineva.

  Partea buna in toata aceasta problema este ca restul aplicatiilor nu sufera precum Safari, dar probabil ele nu au nevoie sa incarce la fel de mult continut, iar de aici exclud jocurile care au avut intotdeauna blocaje mici, indiferent de iDevice.