E-BODA AVATAR iDevice.ro mini review si un concurs

E-BODA AVATAR iDevice.ro review

  AVATAR este primul headset pentru realitate virtuala vandut de catre o companie romaneasca si in cursul weekend-ului trecut am avut ocazia de a il testa cu terminalul iPhone 6 Plus al companiei Apple. Dupa cum puteti vedea si din imaginile acestui articol, vorbim despre o casca pe care cei de la E-Boda par sa o fi desprins dintr-un film stiintifico-fantastic, insa ea este cat se poate de reala si va poate ajuta sa calatoriti intr-o lume pe care in mod normal n-o puteti experimenta intr-un asemenea mod.

Acest gadget este disponibil la vanzare cu livrare gratuita in toata Romania pe Carrefour-Online.ro. Concursul este disponibil IN ACEASTA PAGINA.

E-BODA AVATAR iDevice.ro review 2

  AVATAR este gandita pentru a putea fi utilizata cu smartphone-uri care au intre 4.7 inch si 6 inch, deci atat iPhone 6, cat si iPhone 6 Plus sunt compatibile cu ea, impreuna cu o gama extrem de diversificata de terminale Android. Exact precum puteti vedea si in poze, terminalele sunt introduse intr-un locas pozitionat in partea frontala a AVATAR, el deschizandu-se pentru a permite introducerea terminalului vostru, chiar daca acesta are o carcasa montata. Dupa introducere, dispozitivul va ramane fixat in apropierea lentilelor cu ajutorul unui burete, el nefiind zgariat sau afectat in vreun fel in timpul utilizarii.

E-BODA AVATAR iDevice.ro review 3

  Dupa introducerea terminalului in locasul sau va trebui sa va montati casca AVATAR pe cap si sa o fixati cat se poate de bine pentru a nu se misca in timpul utilizarii, iar aici trebuie sa fiti extrem de atentie deoarece experienta este serios afectata daca nu o pozitionati corect. Pentru a nu va afecta pielea, AVATAR protejeaza fata cu o serie de bureti care sunt montati pe parginile sale, curelele elastice de pe margini aplicand o presiune usoara pe capul utilizatorului.

AVATAR realitate virtuala pentru tine la un pret accesibil

E-BODA AVATAR iDevice.ro review 4

 

  Bun, am vorbit despre exterior, dar sa trecem acum la ceea ce conteaza cel mai mult, experienta de utilizare. Daca nu ati folosit vreodata o casca de realitate virtuala, ei bine E-Boda AVATAR va ofera o experienta pe care trebuie sa o incercati, indiferent ce terminal mobil aveti. Dupa cum probabil va imaginati deja, va trebuie aplicatii speciale(disponibile in diverse forme in App Store) pentru a folosi un asemenea produs, mai exact aplicatii care impart ecranul terminalelor voastre in doua parti si afiseaza acelasi continut pentru fiecare dintre ele.

  Avand acelasi continut afisat in fata fiecarui ochi si fiind complet deconectati de la lumea inconjuratoare, veti avea parte de o imersiune in lumea virtuala creata de catre dezvoltatori pentru voi. Practic faptul ca nu vedeti nimic din ceea ce se intampla in jurul vostru si sunteti conectati 100% la ceea ce va afiseaza terminalele va ofera o senzatie complet noua, iar dupa ce am testat o aplicatie cu un simulator pentru un roller coaster, pot spune ca am simtit o foarte usoara senzatie de frica in timpul caderilor de la inaltimi mari.

E-BODA AVATAR iDevice.ro review 5

  Experienta inedita oferita de catre AVATAR E-Boda are la baza doua componente: casca prin care va deconectati de la toate imaginile vizuale din jurul vostru, dar si aplicatiile de realitate virtuala disponibile in momentul de fata. Daca un simulator de rollercoaster, sau unul care va ajuta sa explorati o padure, o jungla, sau o casa infricosatoare va vor trezi sentimente de entuziasm sau frica totala, un simulator de curse sau un first person shooter va va pune in pielea unui personaj complet diferit.

  AVATAR E-Boda poate fi utilizat impreuna cu un gamepad dedicat care va ofera optiunea de a controla diverse jocuri fara a atinge terminalul mobil plasat in carcasa, iar pentru asta va trebuie putina indemanare. Dupa ce va obisnuiti cu modul de control fara a vedea butoanele, veti descoperi rapid ca a fi sofer e formula 1 sau soldat aflat intr-o misiune periculoasa sunt roluri pe care veti iubi sa vi le asumati tocmai prin prisma senzatiilor pe care le veti trai, insa intensitatea depinde de jocul pe care il testati. Realitatea virtuala are la baza deconectarea utilizatorului de la lumea din jurul sau pentru o imersiune totala in lumea virtuala creata prin software, iar creierul reactioneaza la ceea ce vedea, asa ca fara stimuli vizuali externi, veti trai senzatii noi bazate doar pe interactiunea cu mediul virtual.

E-BODA AVATAR iDevice.ro review 6

  Avand in vedere ca experienta de realitate virtuala re la baza software-ul, aplicatiile pe care le veti utilia cu AVATAR E-Boda vor fi determinante in a avea parte de senzatii cat se poate de inedited, deci trebuie sa faceti alegerile potrivite, altfel nu veti avea parte de experienta dorita. In aceasta idee, va spun ca fara un gamepad conectat la terminalele voastre, va trebui sa alegeti aplicatii care fie va afiseaza filme sau va permit sa explorati lumi folosind giroscopul integrat in terminalele voastre, alegerea fiind a fiecaruia dintre voi in aceasta situatie.

AVATAR – merita cumparat ?

E-BODA AVATAR iDevice.ro review 7

 

  Din punctul meu de vedere AVATAR E-Boda creeaza o experienta pe care oricine ar trebui sa o incerce cu aplicatiile potrivite pentru a oferi experienta asteptata si avand in vedere pretul scazut pentru a avea parte de o asemenea tehnologie oricine este interesat de realitatea virtuala ar trebui sa se gandeasca la un asemenea produs. Mai mult decat atat, avand in vedere ca tot mai multe aplicatii de realitate virtuala apar in magazinele de aplicatii din lumea intreaga, experienta de utiliare oferita de catre un produs de acest gen se va imbunatati pe masura ce noi titluri mai complexe si mai interesante apar.

  AVATAR E-Boda este disponibil la vanzare cu livrare gratuita in toata Romania pe Carrefour-Online.ro si s-ar putea dovedi a fi cadoul perfect pentru un pasionat de tehnologie. Dupa ce veti citi acest review va invit sa participati si la concursul pentru a castiga doua casti pentru realitate virtuala, concursul urmand a fi anuntat pe prima pagina a iDevice.ro.E-BODA AVATAR iDevice.ro review 8

E-BODA AVATAR iDevice.ro review 9