Prima Pagina Apple Apple este acuzata ca nu protejeaza chinezii care asambeaza iPhone-uri, iata ce...

Apple este acuzata ca nu protejeaza chinezii care asambeaza iPhone-uri, iata ce raspunde

apple china iphone

  Saptamana aceasta v-am spus ca BBC va difuza un documentar in care va prezenta conditiile grele de munca din fabricile partenere ale companiei Apple, el avand denumirea Apple’s Broken Promises, difuzarea urmand a avea loc in aceasta seara. Cei de la BBC si-au trimis un jurnalist sub acoperire intr-o fabrica a unui partener al companiei Apple si desigur ca au descoperit nenumarate incalcari ale drepturilor angajatilor pe liniile de productie ale componentelor pentru produse Apple.

It found standards on workers’ hours, ID cards, dormitories, work meetings and juvenile workers were being breached at the Pegatron factories…Exhausted workers were filmed falling asleep on their 12-hour shifts at the Pegatron factories on the outskirts of Shanghai… One undercover reporter, working in a factory making parts for Apple computers, had to work 18 days in a row despite repeated requests for a day off.

  Daca in imaginea de mai sus avem angajati care dorm pe linia de productie dupa 12 ore de munca, acestia sunt doar cativa dintre cei care nu fac fata programului dur, fabricile din China avand inclusiv minori angajati pentru a fabrica produse. Pegatron este compania care detine fabrica in care a fost inregistrata imaginea de ma sus, ea fiind amplasata langa Shanghai, acolo fabricandu-se componente pentru produse Apple de catre angajati care lucreaza cate 12 ore zilnic pentru pana la 18 zile consecutiv.

“We are aware of no other company doing as much as Apple to ensure fair and safe working conditions… We work with suppliers to address shortfalls, and we see continuous and significant improvement, but we know our work is never done.” Apple said it was a very common practice for workers to nap during breaks, but it would investigate any evidence they were falling asleep while working. It said it monitored the working hours of more than a million workers and that staff at Pegatron were averaging 55 hours a week.

  In fata acestor acuzatii, compania Apple a spus ca ea ia mult mai multe masuri decat companiile competitoare pentru a isi forta partenerii sa respecte drepturile angajatilor, insa nu reuseste sa le ofere acestora mai mult de atat. Apple este constienta de conditiile grele de munca din fabricile chinezesti, dar ca va continua sa investigheze cazurile in care angajatii acestora muncesc pana la epuizare pentru a produce componente dedicate produselor sale vandute in lumea intreaga.

  Reportajul complet al celor de la BBC va fi difuzat pe BBC One la ora 21:00, ora Marii Britanii, iar atunci probabil vor fi divulgate mult mai multe secrete in legatura cu problemele pe care le au partenerii companiei Apple.

 • Olimpiu

  Si ne mai miram ca avem tot mai multe pb. cu telefoanele?

 • george g

  daca tot asa lucreaza baietii si la iOS……….e clar

 • c026radco

  Nu e nici o epuizare, asta este obiceiul la chinezi, dorm 30 min – 1 ora dupa pranz. Si dorm oriunde apuca, pe jos in salile de sedinte (uneori au izoprene/saci de dormit), cu capul pe birou, pe bancutele din office-uri etc. Nu e nimic anormal la ei. Pe de alta parte stau la birou pana seara tarziu (8-10 seara).
  Stiu asta pentru ca am conexiuni stranse cu oameni care lucreaza intr-o companie chinezeasca din Romania si imi povestesc tot felul de minunatii despre chinezi.
  Nu e mai putin adevarat ca in fabricile Foxconn chinezii sunt exploatati la maximum insa de la asta pana la a arata o poza cu ei dormind cu capul pe bancul de lucru si a spune ca e din cauza epuizarii e cale lunga si manipulare din plin.

 • erb

  Si ce vina are Apple in toata chestia asta? Oamenii aia sunt angajatii fabricii, Foxconn sau Pegatron. Ei ca si angajatori sunt direct responsabili, nu Apple. Apple e un simplu client, care cere x bucati dintr-un produs per minut. Daca poti face planul, semnezi contractul. Daca nu, NU. Nu opreste nimeni pe Pegatron sa mai angajeze operatori ca sa faca mai bine fata cererii. Sau daca nu esti in stare, te retragi. Oricum ar fi, nu vad ce implicare are Apple in toata chestia asta. E doar o metoda meschina de a-i face reclama proasta pe baza problemelor altora.

 • Pingback: Iata in ce conditii muncesc persoanele care iti asambleaza iPhone-ul (Video)()