Prima Pagina aplicatii Apple te va surprinde cu o noua functie GROZAVA ce imbunatateste securitatea...

Apple te va surprinde cu o noua functie GROZAVA ce imbunatateste securitatea iDevice-urilor

Touch ID miscare amprenta

  Inginerii companiei Apple lucreaza din greu la dezvoltarea de nou tehnologii in sediul Apple din Cupertino, iar una prezentata intr-un recent brevet de inventie ne arata cum ar putea imbunatati semnificativ Apple securitatea iPhone, iPad si iPod Touch-urilor. Totul are la baza tehnologia Touch ID al carui cititor de amprente ar putea fi utilizat in viitor pentru a inregistra gesturi intreprinse de catre utilizatori in vederea deblocarii terminalelor sau a aplicatiilor.

  Mai exact, utilizatorii ar putea folosi un cifru virtual si rotiri ale degetului plasat pe Touch ID pentru a debloca terminalul, Apple oferind practic un nivel de securitate dublu, cifrul fiind afisat dar daca amprenta corecta este citita. Acelasi lucru poate fi utilizat si pentru sisteme ce implica desenarea de diverse obiecte pe ecran, sistemele fiind activate de citirea amprentei corecte, iar mai apoi utilizatorul trebuie sa stie si codul cifrului sau forma obiectului pentru a putea face deblocare.

Apple dezvolta un sistem de securitate in doi pasi pentru Touch ID

Touch ID miscare amprenta 2

  Practic, folosind tehnologii actuale pentru explicatie, viitorul sistem ar combina citirea amprentei cu introducerea unui cod de siguranta, insa utilizatorul nu ar fi nevoit sa ia degetul de pe butonul cititorului de amprente pentru a face deblocarea. Un asemenea sistem ar oferi siguranta aproape totala pentru utilizatori, deoarece simpla clonare a unei amprente nu ar avea efect fara codul sau combinatia de miscari facuta pe ecran pentru a permite deblocarea terminalului.

  Desigur ca deocamdata tehnologia este in proces de testare si sunt sanse mici ca ea sa apara impreuna cu iPhone 6s si iOS 9, insa poate iPhone 7 o va avea implementata intr-o prima forma de indata ce va fi lansat impreuna cu iOS 10. Din punctul meu de vedere, ideea din spatele tehnologiei este grozava si cred ca foarte multa lume ar fi bucuroasa sa beneficieze de un asemenea invel de siguranta, dar sunt curios ce parere aveti voi.

 • Sheggy48

  Fffffff tare, vreau si pe 6s, care cu siguranța am sa il achiziționez

 • ZolaSat

  Pentru a intra pe un cont, cum ar fi Facebook, Tweeter, Google sau descarcarea mailulilor, da (!), ar fi o idee, dar parerea mea ca deblocarea aparatului mai ales in cazul iPhone 6 Plus, ar fi o solutie foarte incomoda…

 • Aurelian

  Mai bine ar lucra la un ios care să nu mai fie de toată jena.

 • gruia

  Pai totusi sistemul de acuma cum poate fi ocolit daca am si amprenta si cod?

 • ntz

  scz de off topic stie cineva cum pot sa fac sa se schimbe aplicatiile cand intorc telefonul ca la iphone 6 plus? am un iphone 6,si in meniu am vazut ca se intoarce !!!

 • @gruia: Daca iti cloneaza cineva amprenta iti poate debloca terminalul.

 • gruia

  Am auzit si eu de asta, da totusi cam ar trebui sa aiba si degetul meu si ar trebui sa foloseasca intotdeauna clona aia. In plus daca opreste telefonul vreodata ar trebui sa stie si ideul si parola.

 • gabriel

  DAP părerea mea este ca ar trebui sa investească in altceva gen sistem de operare memorie virtuală etc nu in prostii

 • xetrad

  ntz: Rotate

 • I.Aexandru

  eu zic sa faca un lacat micut cu cifru.sau sa scoata ibox miniseiful portabil pt protejarea ideviceului

 • andi

  cine o sa imi fure telefonu nu cred ca o sa fie interesat de ce poze am in telefon si ce numere de telefon in agenda ca nimeni sanatos la cap nu va tine documente super importante pe un telefon care se poate defecta, fura sau pierde ..va vrea sa il valorifice ..nu ma va incalzii cu nimik ca o sa stiu ca nu va putea sa il deblocheze si ca il va vinde doar pe 300 ron in loc de 800 ron tot suparat fleasca o sa fiu …un simplu cod sau amprenta cum este acum e de ajuns pt privirile indiscrete care vor sa arunce un ochi prin telefon , ca oricum politia cu tot cu 3 amprente si scanare pe retina tot va putea debloca telefonul in caz de nevoie cu o simpla cerere la apple