Apple te va surprinde cu o noua functie GROZAVA ce imbunatateste securitatea iDevice-urilor

Touch ID miscare amprenta

  Inginerii companiei Apple lucreaza din greu la dezvoltarea de nou tehnologii in sediul Apple din Cupertino, iar una prezentata intr-un recent brevet de inventie ne arata cum ar putea imbunatati semnificativ Apple securitatea iPhone, iPad si iPod Touch-urilor. Totul are la baza tehnologia Touch ID al carui cititor de amprente ar putea fi utilizat in viitor pentru a inregistra gesturi intreprinse de catre utilizatori in vederea deblocarii terminalelor sau a aplicatiilor.

  Mai exact, utilizatorii ar putea folosi un cifru virtual si rotiri ale degetului plasat pe Touch ID pentru a debloca terminalul, Apple oferind practic un nivel de securitate dublu, cifrul fiind afisat dar daca amprenta corecta este citita. Acelasi lucru poate fi utilizat si pentru sisteme ce implica desenarea de diverse obiecte pe ecran, sistemele fiind activate de citirea amprentei corecte, iar mai apoi utilizatorul trebuie sa stie si codul cifrului sau forma obiectului pentru a putea face deblocare.

Apple dezvolta un sistem de securitate in doi pasi pentru Touch ID

Touch ID miscare amprenta 2

  Practic, folosind tehnologii actuale pentru explicatie, viitorul sistem ar combina citirea amprentei cu introducerea unui cod de siguranta, insa utilizatorul nu ar fi nevoit sa ia degetul de pe butonul cititorului de amprente pentru a face deblocarea. Un asemenea sistem ar oferi siguranta aproape totala pentru utilizatori, deoarece simpla clonare a unei amprente nu ar avea efect fara codul sau combinatia de miscari facuta pe ecran pentru a permite deblocarea terminalului.

  Desigur ca deocamdata tehnologia este in proces de testare si sunt sanse mici ca ea sa apara impreuna cu iPhone 6s si iOS 9, insa poate iPhone 7 o va avea implementata intr-o prima forma de indata ce va fi lansat impreuna cu iOS 10. Din punctul meu de vedere, ideea din spatele tehnologiei este grozava si cred ca foarte multa lume ar fi bucuroasa sa beneficieze de un asemenea invel de siguranta, dar sunt curios ce parere aveti voi.