Apelurile telefonice si SMS-urile pot fi interceptate, FaceTime si imessage nu

interceptare mesaje

  Desi probabil nu sunteti surprinsi sa aflati ca apelurile telefonice si SMS-urile pot fi interceptate de catre hackerii care monitorizeaza retelele de telefonie mobila, faptul ca FaceTime si iMessage sunt sigure din acest punct de vedere probabil vine ca o veste foarte buna pentru multi. O echipa de cercetatori germani a descoperit recent o serie de vulnerabilitati ale retelelor de telefonie mobila de pe glob, traficul voce sau SMS facut prin intermediul acestora putand fi interceptat de catre hackerii care monitorizeaza aceste retele GSM.

The flaws discovered by the German researchers are actually functions built into SS7 for other purposes – such as keeping calls connected as users speed down highways, switching from cell tower to cell tower – that hackers can repurpose for surveillance because of the lax security on the network.

  Vulnerabilitatea exista in SS7, o retea globala care le permite operatorilor de telefonie mobila sa monitorizeze retelele GSM globale, ea fiind teoretic o functie care sta la baza bunei functionari a acestora. Avand in vedere ca sistemul a fost initial conceput pentru o perioada in care pericolele informatice erau foarte mcii sau inexistente, in momentul de fata SS7 este principala problema a operatorilor care doresc sa-si securizeze retelele, dar si principala sursa de informatii pentru serviciile de informatii ale diverselor tari, sau pentru hackerii rau intentionati.

Those skilled at the myriad functions built into SS7 can locate callers anywhere in the world, listen to calls as they happen or record hundreds of encrypted calls and texts at a time for later decryption. There also is potential to defraud users and cellular carriers by using SS7 functions, the researchers say.

  In aceasta idee, sistemele FaceTime si iMessage ale companiei Apple sunt ferite de probleme de acest gen privind interceptarea mesajelor sau a apelurilor video ori telefonice, chiar daca traifcul de internet necesar lor se face prin reteaua unui operator de telefonie mobila. Chiar daca in baza unui apel telefonic facut printr-o retea GSM poate fi descoperita inclusiv locatia unei persoane, FaceTime si iMessage sunt sigure deoarece folosesc conexiuni VoIP securizate, astfel ca nimeni nu va putea prelua vreo informatie de la voi.