Prima Pagina Noutati Germanii demonstreaza cat de usor pot fi pacalite Touch ID si sistemele...

Germanii demonstreaza cat de usor pot fi pacalite Touch ID si sistemele similare

furt amprenta

  Chaos Computer Club este un grup german care a demonstrat in weekend cat de usor pot fi reproduse amprentele utilizatorilor pentru a pacali cititoarele de amprente. In cadrul unei conferinte tinute in weekend, cei de la CCC au prezentat amprenta reprodusa a ministrului german de aparare Ursula von der Leyen, ea fiind realizata in baza unor poze publice ale acesteia.

  Pozele au fost inregistrate recent, aveau rezolutie mare si cuprindeau degetul mare al acesteia, programul VeriFinger fiind deasemenea utilizat. Separat de aceasta realizare cei de la CCC au demonstrat si cum poate fi pacalit Touch ID cu o metoda similara, deci sistemul Apple nu face diferenta dintre pielea reala si un material sintetic care imita forma degetului, avand o amprenta aplicata.

Instead, he explained how fingerprints can be snatched from persons at public events by simply using a standard photo camera. The main source was a close-up picture of von der Leyen’s thumb, obtained during a news conference in October, along with photographs taken from different angles to get an image of the complete fingerprint.

  Diferenta dintre metoda de acum si cele vechi este ca un hot sau hacker nu trebuie sa ne faca in mod necesar o copie fizica a amprentei. Folosind doar poze, acesta poate crea o amprenta duplicata fara a se apropia efectiv de noi, iar dupa furtul terminalului poate prelua toate datele din acesta fara prea mult efort.

  Din pacate toate sistemele care functioneaza pe baza de amprente sunt susceptibile la asemenea atacuri, asa ca nimeni nu le poate impiedica in vreun fel.

 • unixes

  Cred ca in 99% din cazuri, cel ce fura un telefon o face pentru valoarea aparatului, nu pentru a-i fura datele.

 • Marian

  In realitate nu a dovedit nimeni ca ceea ce scrie in articol se adevereste!

 • @Marian: Doar nemtii.

 • alex :D

  unixes: Ai foarte mare dreptate, majoritatea celor care fura un telefon, il fura pt. numele si popularitatea s-a nu pt. a fura datele cuiva

 • amfetamin

  Si de unde naiba are hotul poza cu degetul meu la o adica,si inca la rezolutie mare?? Si chiar degetul care-l folosesc la Touch ID?Sunt prea multe “daca” in ecuatia asta,adica:
  -daca pun poza accesibila hotului pe net la rezolutie mare
  -daca hotul stie ca e tel meu
  -daca are acces la el,in sensul sa mi-l ciordeasca
  -daca poseda tehnologia necesara reproducerii amprentei(programul VeriFinger si altele)
  Dupa cum spun,prea multe variabile,si nici n-am auzit de vreun caz concret de furt/clonarea amprentei pana acum,doar asa de dragul demonstratiei.

 • unu

  Unixes, alex, aveti dreptate, insa nu uitati ca se pot face plati cu iDevice-uri… Nu uitati ca Apple a batut moneda pe seama sigurantei pe care ti-o confera utilizarea amprentei. Fiti cinstiti si vedeti ca este o bresa de securitate pe care o companie atat de mare precum Apple trebuie sa o elimine.

 • Daca-ti rascoleste facebook-ul gaseste de toate :)))

 • adrian

  mda… NSA si CIA si inca cateva “cluburi selecte” platesc cateva perechi de miliarde de dolari pentru sisteme de securitate bazate pe amprenta, si voi vreti la o “sapuniera” de cateva sute de dolari perfectiune… sa nu uitam deocamdata ca NIMENI nu trece de iCloud, asa ca, comentariile sunt de prisos…

 • LarryBML

  Totusi eu nu cred ca cineva isi fotografiaza degetele de o rezolutie mare si apoi si le mai pune si pe facebook. Iar tehnologia de reproducere a amprentelor cred ca costa cat valoarea catorva zeci de terminale blocate. Asa ca …. este destul de irelevant pentru oamenii de rand, iar daca acel ministru si-a fotografiat degetul si l-a postat pe internet … intre noi fie vorba, nu are ce cauta sa fie ministru.
  Vor aparea telefoane cu cititoare de iris, care probabil cu aparatele necesare vor putea fi pacalite. Eu am o vorba : lacatele si ialele la usi sunt pentru oameni cinstiti! La fel este si in cazul protejarii telefoanelor si al continutului acestora.

 • Adioff

  Acum mai e si varianta sa ne taie hotul si degetul , sa ne scoata un ochi … Ca sa faca o plata pe net …

 • Mario

  In primul rand, Touch ID este o tehnologie mult prea complexa pentru a fi pacalita de un print 3D, chiar daca e de rezolutie inalta. Probabil amprentele respective pot pacali o chinezarie de 2 dolari, dar nu iPhone-ul. Faceti un experiment simplu, incercati sa deblocati iPhone-ul cand aveti mainile inghetate bocna. Nu-i asa ca nu merge din prima, ci doar dupa ce degetul respectiv incepe sa se incalzeasca? Adica numai dupa ce incepe sa circule sangele prin degetul respectiv …

 • I.Aexandru

  jumatate din voi comentati doar citind titlul si atat

 • Pingback: Iata procedura complexa prin care poate fi pacalit Touch ID (Video)()

 • flo

  iphone are doar amprenta digitala nu care s-ar folosi de temperatura corpului sau de puls!ai doar un telefon supraevaluat superumflat.