Germanii demonstreaza cat de usor pot fi pacalite Touch ID si sistemele similare

furt amprenta

  Chaos Computer Club este un grup german care a demonstrat in weekend cat de usor pot fi reproduse amprentele utilizatorilor pentru a pacali cititoarele de amprente. In cadrul unei conferinte tinute in weekend, cei de la CCC au prezentat amprenta reprodusa a ministrului german de aparare Ursula von der Leyen, ea fiind realizata in baza unor poze publice ale acesteia.

  Pozele au fost inregistrate recent, aveau rezolutie mare si cuprindeau degetul mare al acesteia, programul VeriFinger fiind deasemenea utilizat. Separat de aceasta realizare cei de la CCC au demonstrat si cum poate fi pacalit Touch ID cu o metoda similara, deci sistemul Apple nu face diferenta dintre pielea reala si un material sintetic care imita forma degetului, avand o amprenta aplicata.

Instead, he explained how fingerprints can be snatched from persons at public events by simply using a standard photo camera. The main source was a close-up picture of von der Leyen’s thumb, obtained during a news conference in October, along with photographs taken from different angles to get an image of the complete fingerprint.

  Diferenta dintre metoda de acum si cele vechi este ca un hot sau hacker nu trebuie sa ne faca in mod necesar o copie fizica a amprentei. Folosind doar poze, acesta poate crea o amprenta duplicata fara a se apropia efectiv de noi, iar dupa furtul terminalului poate prelua toate datele din acesta fara prea mult efort.

  Din pacate toate sistemele care functioneaza pe baza de amprente sunt susceptibile la asemenea atacuri, asa ca nimeni nu le poate impiedica in vreun fel.