Iata procedura complexa prin care poate fi pacalit Touch ID (Video)

  Ieri v-am spus ca o echipa de germani a descoperit o metoda prin care pot fi pacalite cititoarele de amprente cu amprente clonate. Totul are la baza lipsa contactului fizic cu detinatorii produselor protejate si cu o clonare a amprentelor in baza unor poze cu degetelelor disponibile deja pe internet.

  Desi in teorie totul pare simplu de realizat, doi americani au facut un clip video in care demonstreaza procedura complexa din spatele unui asemenea efort. Mai sus puteti vedea in 18 minute ce trebuie sa faca un hacker pentru a putea pacali sistemul Touch ID al iPhone 5S, sau orice alt material, si o amprenta clonata.

  Procedura in sine implica detinerea unor aparate si a unor materiale pe care nu orice persoana le are la dispozitie oricand. Mai mult decat atat, multe dintre ele nu sunt chiar atat de ieftine, asa ca majoritatea nu ar avea acces la ele in conditii normale, deci nu ar putea reproduce totul in conditiile in care le vedeti mai sus.

  Lasand neajunsurile la o parte, hackeri experimentati sau orice persoane pregatite pot pacali cititoarele de amprente prin aceasta metoda. Daca totusi nu sunteti o persoana extrem de importanta cu date cruciale pentru umanitate, e putin probabil ca terminalul vostru sa fie tinta unui asemenea atac.