Prima Pagina cititor de amprente Iata procedura complexa prin care poate fi pacalit Touch ID (Video)

Iata procedura complexa prin care poate fi pacalit Touch ID (Video)

  Ieri v-am spus ca o echipa de germani a descoperit o metoda prin care pot fi pacalite cititoarele de amprente cu amprente clonate. Totul are la baza lipsa contactului fizic cu detinatorii produselor protejate si cu o clonare a amprentelor in baza unor poze cu degetelelor disponibile deja pe internet.

  Desi in teorie totul pare simplu de realizat, doi americani au facut un clip video in care demonstreaza procedura complexa din spatele unui asemenea efort. Mai sus puteti vedea in 18 minute ce trebuie sa faca un hacker pentru a putea pacali sistemul Touch ID al iPhone 5S, sau orice alt material, si o amprenta clonata.

  Procedura in sine implica detinerea unor aparate si a unor materiale pe care nu orice persoana le are la dispozitie oricand. Mai mult decat atat, multe dintre ele nu sunt chiar atat de ieftine, asa ca majoritatea nu ar avea acces la ele in conditii normale, deci nu ar putea reproduce totul in conditiile in care le vedeti mai sus.

  Lasand neajunsurile la o parte, hackeri experimentati sau orice persoane pregatite pot pacali cititoarele de amprente prin aceasta metoda. Daca totusi nu sunteti o persoana extrem de importanta cu date cruciale pentru umanitate, e putin probabil ca terminalul vostru sa fie tinta unui asemenea atac.

 • Apple4Ever

  Imediat apar droizii cu gura pana la ureche….
  Vreau sa vad si eu vreun “plascticar” din Romanica care poa’ sa faca asa ceva.
  Inainte sa se bucure….

 • real

  esti dus omule
  dute si te trateaza (daca se mai poa’ face ceva)

 • adrian

  m-a distrat teribil filmuletul facut de acesti doi “amatori”… “amatori” care folosesc un DOLLY, “amatori” care folosesc un sistem MULTI-CAM din 3 unghiuri, si a caror sincronizare e facuta intr-un studio adevarat, si care binenteles folosesc niste “banale” substante, care cred ca depasesc cu succes cam de doua-trei ori pretul acelui iPhone 5S… sa nu mai vorbesc de gadgetul “android” pe care unul din ei il poarta la mana, si tot asa… admir realizarilor lor (pe dracu le admir, si erau previzibile) si ma gândesc cu drag cat de utila mi-e amprenta digitala când folosesc al meu 5S… momentan, invit pe toti cei care folosesc scannerul de amprenta de la celelalte telefoane, sa-mi spuna daca aflati la volan, cu ochii in trafic, se descurca asa de bine si de rapid sa-si deblocheze device-urile, cum o fac eu cu 5S-ul meu…

 • Alin

  @offtopic : am si eu o intrebare, daca se poate. Exista vreo folie sau ceva de genu care sa adopere senzorul touch id, ca sa nu imi mai citeasca amprenta?

 • @Alin: Sunt accesorii care sa-ti acopere butoanele, se vindeau si pe la H&M.

 • geonel

  Ideea este ca se poate si asta e deranjant

 • adid

  aple for evar… esti o leguma bre!

 • hacuna matata

  Androizi guvizi, ofticosilor !!!