CES 2015 ne aduce noi televizoare 8K pentru consumatori

Televizor 8K CES 2015

  CES 2015 va avea debutul neoficial in cursul acestui weekend, iar producatorii participanti anunta deja cateva surprize interesante. Mai exact, cei de la LG si Sony se pregatesc sa prezinte noi televizoare 8K relativ accesibile consumatorilor, iar in imaginea de mai sus aveti demonstrat unul dintre ele.

  Chiar daca televizoarele 4K inca nu au devenit “mature” si nu se cumpara in cantitati chiar atat de mari, continutul nefiind disponibil la scara larga, unii forteaza trecerea la 8K. Desi a avea o rezolutie cat mai mare pentru a vedea imagini cat mai clare este o idee excelenta, in lipsa continutului care sa sustina platforma, e foarte greu de vandut produse de acest gen.

  Chiar si asa, cei de la LG si Sony nu se prea lasa impresionati, asa ca vor prezenta nou televizoare 8K cu o noua tehnologie quantum dot. Acum in cazul in care nu stiti care este diferenta dintre rezolutia unui televizor 4K si cea a unui televizor 8K, cred ca imaginile de mai jos prezinta situatia cat se poate de bine pentru toata lumea.

  Un televizor Full HD are rezolutie 1920 x 1080, unul 4K are rezolutie teoretic dubla de 3840 x 2160 pixeli, iar cel 8K are o rezolutie teoretic de 4 ori mai mare, ea fiind de 7680 x 4320 pixeli. In realitate, lucrurile sunt mult mai diferite, iar diferenta de la o rezolutie Full HD la un 8K este mult mai mare decat pare pe hartie, dar totul are in mijloc o problema.

rezolutie 4k 8k 1  In momentul de fata exista un numar limitat de dispozitive care pot inregistra continut 4K pentru televizoare, el fiind afisat pixelat pe televizoarele 8K. Pentru inregistrarea de continut 8K exista si mai putine dispozitive disponibile, pretul lor fiind atat de mare incat consumatorii de rand nu si-l vor permite prea curand.

  Avand in vedere ca multe televiziuni abia fac trecerea de la SD la HD pentru transmisiuni, 8K e la foarte multi ani distanta de adoptare la scara larga, 4K-ul nefiind deocamdata “imbratisat” de toti consumatorii.

rezolutie 4k 8k

  Voi ce parere aveti despre televizoarele 8K?