CES 2015 – Intel lanseaza viitoarele procesoare Broadwell ale Mac-urilor

  Intel a fost prezenta la CES 2015 in cursul acestei zile pentru a prezenta noile procesoare Broadwell-U dedicate ultrabook-urilor. Dupa cum am spus si in titlu, aceste procesoare vor ajunge cel mai probabil in viitoarele modele ale MacBook Air si MacBook Pro 13 inch, acestea avand nevoie de procesoare care consuma putina energie a bateriei.

  Separat de acestea, compania Intel are disponibile procesoare potrivite si pentru MacBook Pro Retina Display sau iMac, acestea urmand a fi disponibile in vara. In mare procesoarele sunt tactate la viteze cuprinse intre 1.8 GHz si 3.1 GHz fara Turbo Boost, deci in final performantele oferite utilizatorilor vor fi foarte bune, fara a afecta autonomia bateriei.

  Intel Core i5-5257U, Core i5-5287U si Core i7-5557U sunt versiuni imbunatatite ale procesoarelor folosinte in actualele MacBook Pro 13 inch, ele oferind o viteza cu 100 MHz mai buna, dar si numeroase imbunatatiri in ceea ce priveste administrarea energiei sau performantele placii grafice.

Intel Broadwell procesoare

  Procesoarele pentru MacBook Pro 13 inch urmeaza sa contina o placa grafica integrata Iris 6100, in timp ce in cazul Air-urilor avem placi grafice Intel HD 6000. Diferenta in energia consumata de catre cele doua tipuri de procesoare este enorma, cele pentru MacBook Air consumand jumatate fata de procesoarele dedicate Pro-urilor.

  Conform informatiilor furnizate de catre cei de la Intel, procesoarele sunt disponibile pentru livrare catre parteneri si ca primele produse ce le includ ar trebui sa ajunga pe piata in cursul lunii viitoare.