CES 2015: Helios – incarcatorul solar care promite sa incarce un iPhone in 90 de minute

Helios incarcator solar CES 2015

  Helios este un nou incarcator solar care si-a facut loc prin multitudinea de wearable-uri prezentate la CES 2015, el promitand sa incarce un terminal iPhone in doar 90 de minute folosind radiatiile soarelui. Desi pe piata exista numeroase incarcatoare solare, Helios promite sa incarce terminalele mobile cu de pana la 4 ori mai rapid decat orice alta solutie traditionala.

  Fara a oferi detalii pentru afirmatiile sale, compania din spatele Helios sustine ca produsul sau poate incarca pana la doua dispozitive simultan. Incarcarea in 90 de minute se face pentru, aparent, aproape orice smartphone, insa probabil cele care au peste 2000 mAh nu vor avea parte de o incarcare atat de rapida a bateriei in chiar orice conditii.

  In aceasta idee, nici daca lumina soarelui nu este puternica probabil incarcarea nu va fi la fel de rapida, chiar daca tehnologia promite multe. Helios are o baterie externa inclusa si poate fi incarcat inclusiv de la o priza folosind un incarcator si un cablu USB, astfel ca nu veti pleca in natura fara sa aveti cel putin una sau mai multe incarcari disponibile.

  Deocamdata nu se stie cand va fi lansat Helios, sau la ce pret, dar ar putea fi doar unul dintre produsele de incarcare solara care ar putea deveni cu adevarat utile.

1 COMENTARIU