CES 2015: Noke – lacatul inteligent controlat de iPhone

Noke CES 2015

  Noke este un lacat inteligent prezentat in cadrul CES 2015 de catre o companie americana, ea incercand sa ofere mai multa functionalitate pentru acest tip de produse. Dupa cum puteti vedea si din imaginea de mai sus, dispozitivul arata precum un lacat normal diferenta stand in faptul ca totul puate fi controlat direct dintr-un smartphone.

  Noke este prezentat ca fiind primul lacat ce se conecteaza prin Bluetooth cu un smartphone, aplicatia inlocuind necesitatea de a folosi chei sau un cod fizic pentru cifru. Pentru a interactiona cu Noke este necesar ca smartphone-ul sa se afle in apropierea sa pentru a crea o legatura prin Bluetooth, deblocarea facandu-se doar prin simpla apropiere de el, daca noi dorim acest lucru.

  In situatia un care smartphone-ul ramane fara baterie, deschiderea Noke se face printr-o serie de apasari scurte si lungi pe incuietoarea sa, utilizatorul predefinindu-le.  Noke poate functiona timp de un an de zile la o singura incarcare, iar in aplicatie avem afisata o istorie a deblocarilor, optiunea de a oferi altor acces la deblocare si multe alte setari ce pot fi personalizate.

  Noke este un lacat pe care multi probabil si-l vor dori, iar pe website-ul producatorului il gasiti la pretul de 60$, el fiind livrat si in afara SUA.