Un procuror din New York sustine ca sistemul de criptare al iOS 8 este o problema pentru siguranta populatiei

Procuratura New York

  La scurt timp dupa lansarea iOS 8, FBI si alte agentii guvernamentale au inceput sa critice Apple pentru sistemul de critptare al datelor implementat pentru iDevice-uri. Criticile au venit in urma descoperirii faptului ca datele protejate de iOS 8 nu pot fi accesate de catre agentiile guvernamentale in anchete, Apple refuzand in anumite cazuri sa ofere date despre clienti.

  De atunci si pana acum diverse agentii guvernamentale au pus presiune pe Apple, Google si alte companii cerand eliminarea sistemelor de criptare a datelor, iar un procuror din New York duce lucrurile mai departe. Intr-o declaratie facuta recent, acesta sustine ca toate sistemele de operare care au datele criptate astfel incat politia sa nu le poata accesa sunt un pericol pentru siguranta populatiei.

Apple Inc. (AAPL) and Google Inc. (GOOG) should be legally required to give police access to customer data necessary to investigate crimes, New York County’s top prosecutor said… Federal and state governments should consider passing laws that forbid smartphones, tablets and other such devices from being “sealed off from law enforcement,” Manhattan District Attorney Cyrus Vance said today in an interview at a cybersecurity conference in New York.

  Procurorul cere guvernului american sa conceapa legislatie care sa oblige Apple si Google sa ofere politiei acces la datele clientilor in investigatiile criminale. In aceasta idee, el cere practic de la Apple si Google mentinerea unui sistem care sa ofere politiei oricand acces la datele confidentiale ale utilizatorilor, iar de aici pot aparea tot felul de abuzuri.

  In ciuda acestor presiuni, nici Apple si nici Google nu si-au modificat pozitia vis-a-vis de criptarea datelor utilizatorilor si e putin probabil sa o mai faca acum. Cele doua companii sunt atat de puternice si au legaturi in organismele de conducere al SUA, astfel ca nu isi pot face griji ca ar putea fi sanctionate in vreun fel pentru protejarea consumatorilor.

  Maine directorul FBI este programat sa tina un discurs despre infractiunile informatice si cu siguranta nu va evita sa critice din nou Apple si Google.